Son günlerde sosyal medyada Ankara’da dört kişinin maymun çiçeği (mpox) şüphesiyle karantinaya alındığına dair iddialar ortaya atıldı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, bu iddiaların asılsız olduğunu belirterek kamuoyunu bilgilendirdi.  

Maymun çiçeği şüphesi!

Yapılan basın açıklamasında, Ankara'daki hiçbir sağlık tesisinde maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alınan bir hastanın bulunmadığı vurgulandı. Yetkililer, bu tür iddiaların halk arasında gereksiz panik yaratmaya yönelik olduğunu ifade etti. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlık yetkililerinin, maymun çiçeği hastalığıyla ilgili bilgilendirmeleri şeffaf bir şekilde ve düzenli olarak yaptıkları belirtildi.

Vatandaşların, resmi açıklamalara güvenerek söylentilere itibar etmemeleri gerektiği de vurgulandı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Son günlerde çeşitli medya organlarında Ankara’da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Yeni kan grubu keşfedildi: MAL Yeni kan grubu keşfedildi: MAL

Asılsız bilgiler!

Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir. Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeler, Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve sıklıkla yapılmakta olup, halkımızın doğru bilgilere ulaşması amacıyla gereken tüm adımlar atılmaktadır. Vatandaşlarımızın, resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi. 
 

Editör: Elvan Mert