Yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı şu dönemde, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin Yüksek Okulu bulunan iki ilçemizde Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdu bulunmuyor. Bu durumun öğrenciler nazarında yaşattığı sıkıntı gündeme getirildi. Almus’a kaydını yaptırmak isteyen öğrencinin yurt olmaması nedeniyle kaydını yaptırmaktan vazgeçtiği bilgisi haber servisimize ulaştı. 

Gazeteci Fatih Kılıç, Tokat’ın Almus ve Pazar ilçesinde hali hazırda KYK yurdu olmadığı bilgisini teyit ettikten sonra sosyal mecrasında yaptığı açıklama ile konuyu gündeme getirdi. Gazeteci Kılıç paylaşımında şu bilgileri geçti:

YURDUN GÜZELLİĞİNİ GÖRÜRKEN, ÖĞRENCİ 'YURT YOK' DİYE DERTLENEBİLİYOR!
* Gün içerisinde "Gelecekte Tokat" üzerine fikirlerle, gündeme getirilecek konularla uğraşı içindeyken, an oluyor, bir vatandaşımız derdini, eksiği gün yüzüne vuruyor.
* Yeni eğitim öğretim yılı başlayacak. Üniversite öğrenimleri için şehrimizi tercih eden öğrenciler KYK Yurtlarında barınacak. 
* KYK Yurtları demişken, hali hazırda ALMUS ve PAZAR ilçelerimizde Yüksek Okullar varken, öğrenciler için KYK YURDU YOK. Öğrenciler kendi imkanları ile ev tutma yahut bir başka çare bulursa kaydını yaptırıyor. Bazısı da Yurt Yok diye kayıt yaptırmadan gidebiliyor.
* Bütüncül bir yaklaşımla, şehrimizde KYK YURDU OLMAYAN iki ilçemiz ALMUS ve PAZAR nazarında T.C. Almus Kaymakamlığı ile Pazar Kaymakamlığı'nı, ilgili İdare ve en nihayetinde siyasi otoriteyi, KYK YURDU hususunda eksik görülen yerlerde, ilçelerde çözüm üretmeye davet etmek bize düşer!

Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı! Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı!

ALMUS BELEDİYE BAŞKANI ÖZER’DEN GÖRÜŞ: “ALMUS’A YURT ŞART!”
Gazeteci Fatih Kılıç, konuyu ilettiği Almus Belediye Başkanı’ndan bir değerlendirme aldı. Belediye Başkanı Bekir Özer şu değerlendirmeyi yaptı: “Öncelikle bizim derdimizle dertlendiğiniz için ilgi ve alaka gösterdiğiniz için kendim ve Almus halkı adına teşekkür ederim. Daha önceki senelerde Bakan beyle üç sefer, Genel Müdürümüzle ve Teftiş Kurulu Başkanıyla defalarca görüştüm. Almus’ta yurdun olmadığını tek problemimizin bu olduğunu, kapasitemizin daha yüksek olduğunu, yurt olmadığı için kapasitemizi yükseltemediğimizi hepsine anlattım. Son yıllarda problemimizin daha çok büyüdüğünü önceki yıllarda doğalgaz olmadığı için öğrencilerin evlerde kalabildiğini ama doğalgaz geldikten sonra artık ev dahi bulamadıklarını kendilerine defalarca anlattım. Bunlara rağmen şuana kadar yurt yapımında herhangi bir gelişme sağlayamadım. Ben Belediye olarak geçen sene lojmanlarda az sayıda öğrenci ücretsiz bir şekilde ağırladım. Bu sene KYK Müdürümüzle görüşerek biraz yatak desteği alarak bu sayıyı arttıracağım. Biz ne yaparsak yapalım bunlar geçici çözüm. Kalıcı çözüm için Almus'a yurt şart. Bu konuda bize desteğinizi verdiğiniz çok teşekkür ediyorum.”

Muhabir: Nuray Uluözlü