Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD Deprem Dairesi'nin verilerine göre, saat 00:05'te gerçekleşen depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Deprem, Elazığ ve çevresindeki bölgelerde hissedildi.

Deprem Sonrası İlk Bilgiler

Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada, depremin ardından hasar ihbarı alınmadığı bildirildi. Saat 00:16 itibarıyla AFAD ve 112 ihbar hatlarına herhangi bir hasar bildirimi ulaşmadı. Ancak, Valilik ve ilgili kurumlar depremin etkilerini yakından takip ediyor. Depremin merkez üssü olan Sivrice ilçesi ve çevresinde de incelemeler sürdürülüyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Erasmus Days 2024 etkinlikleri başladı! Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Erasmus Days 2024 etkinlikleri başladı!

Sivrice, Depremle Yeniden Gündemde

Elazığ'ın Sivrice ilçesi, daha önce de çeşitli büyüklüklerde depremlerle gündeme gelmişti. Bu son sarsıntının ardından yetkililer, vatandaşlardan olası hasar tespitlerine karşı duyarlı olmalarını ve herhangi bir olumsuzluk durumunda ilgili birimlere bilgi vermelerini istedi.

AFAD ve Valilik ekiplerinin bölgede yaptığı çalışmaların sonucunda daha detaylı bilgi paylaşılması bekleniyor. Sivrice'deki 4.4 büyüklüğündeki deprem, vatandaşlarda kısa süreli paniğe yol açsa da, herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı belirtiliyor.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer