Geleneksel hâle gelen, ilimizin ve ülkemizin  kültür ve sanatına katkı sağlayan, günümüz  edebiyat dünyası için de bir marka değer olan şiir şöleni, Milli Eğitim Bakanlığının bazı illerimizde başlattığı ve ilimizde de başarılı bir şekilde sürdürülen “Öğretmen Akademileri”nin faaliyetleri arasına alındı. Bu anlamda ilimize gelen günümüz şiirinin  önemli isimleri şehrimizin doğal ve tarihi mekânlarını ziyaret etti. Türk şiirinin yaşayan ustaları 7 Haziran 2024 Cuma günü akşam 18.00’de Yağıbasan Medresesi'nde şiirlerine ses verdiler. Tarihi mekânı dolduran dinleyicilerin memnuniyeti gözlendi. Şölene katılan şairler: A. Ali URAL, Ahmet KARPINAR, Ali BAL, Altan SERİM, Çiçek DEMİRCİ, Elif Burcu ÖZKAN, Hüseyin ATLANSOY, M. Tuğrul ÇOLAK, Muhammed Münzevi, Mustafa UÇURUM, Osman ÖZBAHÇE, Şakir KURTULMUŞ, Yunus YILMAZ. 

Şiir gecesinde kısa bir teşekkür konuşması yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Tokat Şube Başkanı Ali Bal, İstanbul’da bir toplantıya katıldığı için programa katılamayan İl Milli Müdürü Hüseyin Kır’ın selamını  iletti ve kendilerine şiir şölenine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Bal, şölenin beşincisi olduğunu ve bugünlere gelmenin kolay olmadığını dolayısıyla destek olanları anmak gerektiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün 7 Haziran, Türk şiirinin üç önemli ismi, Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu ve Mevlana İdris’in  aramızdan ayrılışının yıl dönümü. Şair yatağı bir şehir olan Tokat’ta bu üç önemli ismi, ecdadımızdan aldığımız bu kutlu mirası kuşanarak anmak istedik. Bu sene şölenimizi Abdurrahim Karakoç anısına ithaf ettik. Türkçemizi ilmek ilmek gönlümüze bezeyen kıymetli şairimizi rahmetle anıyorum.” 

Tokat’ın tarihi mekânlarını ruhuna ve yapılış amacına uygun olarak kullandıklarını dile getiren Bal, Yağıbasan Medresesi’nde yapılan şiir şölenine katılan dinleyicilere de  teşekkür etti. Programa katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan ve TOGÜ Genel Sekreteri Muhittin Demiray da kısa bir konuşma yaparak duygularını dile getirdiler. Program sonunda hatıra fotoğrafı çekildi. 

Milletvekili Aldemir'den Yıldızeli YHT İstasyonu'na ilişkin son durum açıklaması! Milletvekili Aldemir'den Yıldızeli YHT İstasyonu'na ilişkin son durum açıklaması!

Abdurrahim Karakoç’un bestelenen eserleri seslendirildi

Ayrıca gecede Abdurrahim Karakoç’un “Mihribanım, Unutursun Mihribanım ve Omuzumda Sevda Yükü” isimli bestelenen türkü formundaki eserleri 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Nurgül Keser tarafından seslendirildi. 

Okullarda Söyleşiler Yapıldı 

7 Haziran 2024 Cuma  günü konuk  şairlerden Osman Özbahçe, Sosyal Bilimler Lisesinde; Şakir Kurtulmuş, Plevne Anadolu Lisesinde; M. Tuğrul Çolak, Tokat Uluslararası İmam Hatip Lisesinde; Elif Burcu Özkan, Atatürk Anadolu Lisesinde; Muhammed Münzevi, Yeşilırmak MTAL’de; Hüseyin Atlansoy, Zübeyde Hanım KIZ MTAL’de söyleşi yaptılar, kitaplarını imzaladılar.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer