İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda, Türkiye'nin tanınmış uyuşturucu baronlarından biri olarak bilinen Urfi Çetinkaya ve çetesine yönelik büyük çaplı bir darbe gerçekleştirilmişti. Peki, Urfi Çetinkaya kimdir, kaç yaşında, nereli? Urfi Çetinkaya öldü mü, eşi kim? İşte detaylar...

Urfi Çetinkaya kimdir?

Urfi Çetinkaya, Türkiye'nin uyuşturucu kaçakçılığı dünyasında tanınmış bir isimdi. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra "arananlar" listesinde yer aldı ve o dönem tutuklandı. Farklı yıllarda düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında adı sıkça geçen bir isim oldu.

Bülent Uygun Kimdir? Nereli Kaç Yaşında? Bülent Uygun Kimdir? Nereli Kaç Yaşında?

1988 yılında polis tarafından kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, o günden sonra tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldi. İlerleyen yıllarda çeşitli uyuşturucu operasyonlarına karıştı ve defalarca tutuklandı. Ancak, birçok kez tutuklanmasına rağmen serbest kaldı ve işine devam etti.

Urfi Çetinkaya'nın ismi, son yıllarda İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Zindaşti ile de anıldı. İkilinin ortak olduğu iddia edilen operasyonlarda, yurt dışına gönderilen ve yakalanan büyük miktarda uyuşturucu bulundu. Ayrıca, FETÖ'cü firari savcı Zekeriya Öz'e rüşvet vermekle suçlandılar.

"Uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek" suçlarından kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da yakalanan Urfi Çetinkaya en son 12 Nisan 2023'te tutuklanmıştı.

Urfi Çetinkaya öldü mü?

'Türk Escobar' lakaplı uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya cezaevinde hayatını kaybetti.

Editör: Bekir Binbaş