Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Tokat'a geliyor! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Tokat'a geliyor!

Sosyal medyada "Gıda Dedektifi" hesabı altında ürün incelemeleri gerçekleştiren ve Instagram'da 1 milyon 900 bini aşkın takipçisi bulunan Musa Özsoy, hakkında yakalama kararı çıkarıldığını iddia etti. Özsoy'un yaptığı paylaşımlarda bir markanın sahibinin şikayeti üzerine bu durumun gerçekleştiği belirtildi. Ancak sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şikayetlerin "susturmaya ve korkutmaya" yönelik olduğu ifade edildi. Peki, Gıda Dedektifi Musa Özsoy kimdir? Musa Özsoy gözaltına mı alındı, tutuklandı mı? İşte ayrıntılar...

Gıda Dedektifi Musa Özsoy kimdir?

1983 yılında İstanbul Fatih'te dünyaya gelen Musa Özsoy, Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra 2008 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans programına başladı. Ancak şehir planlama eğitimi kapsamında aldığı sosyoloji, kent sosyolojisi ve antropoloji dersleri üzerine yoğunlaşarak bu programdan ayrıldı.

2010 yılında Serbest Şehircilik faaliyetlerine başlayan Özsoy, bir rahatsızlık yaşadıktan sonra endüstriyel gıda ürünleriyle ilgili araştırmalarına yoğunlaştı. 2016 yılı Mart ayında tüketici farkındalığı ve etiket okuma bilincini artırmak amacıyla "Gıda Dedektifi" adlı sosyal medya hesabını açtı. Bu platform üzerinden yaptığı ürün incelemeleri ve analizleriyle bilinirliğini artıran Özsoy, Instagram'da ve Twitter'da geniş bir takipçi kitlesine ulaştı.

Musa Özsoy gözaltına mı alındı?

Musa Özsoy'un oluşturduğu Gıda Dedektifi adlı sayfadan dün akşam saatlerinde şu açıklama yapıldı; "Gıda Dedektifi hesap sahibi Musa Özsoy yaşanan süreçle ilgili açıklama yaptı: Hakimler sunduğumuz tüm belgelere ve ailemle birlikte ülkemize gelmek üzere yolda olduğumuzu beyan etmemize rağmen yakalama kararını kaldırmıyorlar. Kaldırırsak, karşı taraf yanlış anlar diyorlar.
Birkaç gün içinde ülkemize geleceğim ve Godiva İsrail hesabını eleştiren yayınımızla ilgili Yıldız Holding tarafından yapılan bu suç duyurusundaki ithamlara aslanlar gibi cevap vereceğim."

Editör: Haber Merkezi