Türkiye Olimpiyat Milli Takımı'nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için hazırlanan seyahat ve seremoni kıyafetleri büyük tartışmalara yol açtı. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'ndan sonra yeniden Vakko tarafından tasarlanan kıyafetler, sporun dinamik ruhunu ve Türk bayrağından aldığı ilhamı Paris'in ev sahipliğiyle buluşturmayı amaçladı. Ancak, bu kıyafetlerin sosyal medyada pijamaya benzetilmesi ve eleştirilerin hedefi olması üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü.

Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılan Türk sporcuların kıyafetleri, sosyal medyada geniş yankı buldu.

Sivas'ta 4.7'lik deprem! Tokat da sallandı! Sivas'ta 4.7'lik deprem! Tokat da sallandı!

Birçok kullanıcı, Vakko'nun hazırladığı kıyafetlerin Türkiye’den çok İsrail’i anımsattığını iddia etti.

Bu iddialar, sosyal medyada geniş çaplı bir tartışma başlattı ve kıyafetlerin tasarımı ciddi eleştirilere maruz kaldı.

Bununla birlikte, sporcularımızın olimpiyat oyunlarında giyecekleri formaları ise Adidas hazırladı. Türkiye’nin resmi spor malzemeleri tedarikçisi olan Adidas,  Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için özel bir koleksiyon tasarladı. Bu koleksiyon, Paris’te tanıtıldı ve olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek sporcularla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Milli Paralimpik Komite yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye için hazırlanan Adidas koleksiyonu, Türk bayrağından ilham alan kırmızı ve beyaz renklerin yanı sıra somon rengiyle dinamizm kazandı. Koleksiyon, sporcuların gururla giyecekleri özel tasarımlardan oluşuyor. Türk bayrağının dalgalanması ve olimpiyat ateşinden ilham alınarak hazırlanan tasarımlar, sporcu konforunu ön planda tutan malzemelerle üretildi. 24 parçalık koleksiyon, hem erkek hem kadın sporculara uygun olarak tasarlandı ve olimpik ve paralimpik sporculara özel olarak oluşturuldu. Koleksiyonda yer alan ceketlerde, Türk bayrağından ilham alınarak oluşturulan hilal ve yıldız desenli grafikler bulunuyor. Ayrıca, sporcuların olimpiyat köyünde antrenman sırasında ve podyumda giyecekleri özel tasarımlar da koleksiyonda yer alıyor. Türkiye’nin Olimpiyatlara katılışının 100. yılına özel olarak tasarlanan altın süslemeli ve özel dokuma rozetli bir kutlama tişörtü de bu koleksiyona dahil edildi.

Moğolistanlı sporcuların 2024 Paris Olimpiyatları açılış seremonisinde giyeceği etnik esintili tasarım giysiler ise Paris Olimpiyatları’nın açılış seremonisini adeta bir moda şovuna dönüştürdü ve Türkler tarafından da çok beğenilerek örnek gösterildi. Türkiye'nin kıyafetleri ise tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer