6 Şubat 2023'te yaşanan depremler, tüm Türkiye’yi sarsarken, o dönemde Tokat Valisi olarak görev yapan Numan Hatipoğlu, Adıyaman Gölbaşı’nda deprem çalışmalarını koordine etmek için görevlendirilmişti. O günlerde aylarca birçok afet bölgesinde aktif görevler üstlenen Hatipoğlu, afet yönetimi konusundaki deneyimini arttırarak kriz anında etkili çözümler üreten bir yönetici olarak dikkat çekti. Adıyaman’daki çalışmaları sırasında gösterdiği başarılı koordinasyon, Hatipoğlu'nun bu alandaki becerisini ortaya koydu.

Tokat’ta Şiddetli Deprem Yaşadı

Numan Hatipoğlu, 18 Nisan 2024’te, Tokat’ın Sulusaray ilçesi Tekkeyeni köyü merkezli 5.6 büyüklüğünde bir depremi yaşadı. Deprem, 5.99 kilometre derinlikte meydana gelmiş ve çevre illerde de hissedilmişti. Hatipoğlu, deprem sonrası hızla ilgili birimlerle irtibata geçerek durum değerlendirmesi yaptı ve afet yönetim süreçlerini başarıyla yönetti. Bu olay, Hatipoğlu’nun Tokat Valisi olarak depremle ikinci doğrudan mücadelesiydi.

Koç Burcunda Süper Ay Bu Gece: Dünya Çapında Şiddet Artabilir! Koç Burcunda Süper Ay Bu Gece: Dünya Çapında Şiddet Artabilir!

Yeni Bir Görevinde 5.9'luk Deprem Etkisi

10 Temmuz 2024’te Elazığ Valiliği görevine atanan Hatipoğlu’nun depremle sınavı burada da devam etti. 16 Aralık 2024 günü saat 10:46’da merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu deprem, Elazığ’ı da etkiledi ve Hatipoğlu, depremin ardından kriz yönetim birimleriyle hızla toplantılar düzenleyerek süreci yakından takip etti. Deprem sonrası alınan önlemleri koordine eden Hatipoğlu, Elazığ’ın olası zararlarını en aza indirmek için hızlı ve etkili müdahalelerde bulundu.

Vali Hatipoğlu’nun Kriz Yönetimindeki Deneyimi

Numan Hatipoğlu’nun hem Gölbaşı hem Tokat hem de Elazığ’daki deprem süreçlerinde gösterdiği yönetim becerisi, afet yönetimi konusundaki uzmanlığını gözler önüne serdi. Sürekli olarak kriz durumlarında görev alması, onu bu konuda deneyimli bir yönetici haline getirdi. Elazığ’da yaşanan son depremde de etkin müdahaleleriyle Hatipoğlu, olası riskleri en aza indirgemek için tüm birimleri seferber etti.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer