(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)

Yaşları 18’den küçük iken gerek eğitim hayatlarında staj yaparken gerekse çıraklık eğitim merkezlerinde çırak olarak çalışmakta iken kendilerine yapılan sigorta ve işe giriş tarihleri emeklilik için işe giriş tarihi sayılmayan vatandaşlar bu durumdan ötürü yaşadıkları mağduriyete çözüm armaya devam ediyorlar.

SİYASİ PARTİLERE MEKTUP’TA SIRA MHP’DE

            Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Türkiye genelinde kurdukları dernekler ve federasyon çatısı altında çözüm için mücadelelerini devam ettirirken, siyasilerden TBMM nezdinde kanun çıkarmalarını talep etmekteler. Bu kez, staj ve çıraklık mağduriyetine kayıtsız kalmadığı görülen Milliyetçi Hareket Partisi nezdinde sorunlarına çözüm arıyorlar. 81 ildeki MHP İl Başkanlıkları ziyaret edilerek staj ve çıraklık mağduriyetini izah eden mektuplar İl Başkanlarına teslim ediliyor. Tokat’taki staj ve çıraklık mağdurlarından gazeteci Emel Tekbaşoğlu Sürer 08 Temmuz Pazartesi günü Tokat MHP İl Başkanı Mustafa İpek’i ziyaret ederek hem mektuplarını teslim etti hem de haberini yaptı.

MHP TOKAT İL BAŞKANI MUSTAFA İPEK’TEN SÖZ ALINDI

Evde Bakım Maaşlarına Zam Geliyor Evde Bakım Maaşlarına Zam Geliyor

            MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, kendisi de staj mağduru olan gazeteci Emel Tekbaşoğlu Sürer’i makamda kabul ederek mektubu elden teslim alırken, Genel Başkanları Dr. Devlet Bahçeli’nin en son 11 Haziran 2024 tarihinde partisinin Grup Toplantısında yaptığı konuşmada verdiği desteği hatırlattı. Destek vermekte olduklarını belirterek teslim aldığı mektubu Genel Merkez’e ulaştıracağının sözünü verdi.

MEKTUPTA YAZILANLAR

            Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının bu kez MHP İl Başkanlıklarına ulaştırdığı mektupta şunlar yazmaktaydı:

            “Sayın; Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanım;

Öncelikle, ülkemize ve milletimize hizmet yolunda göstermiş olduğunuz çabalardan dolayı bir Türk olarak teşekkür ederim. Milliyetçi Hareket Partisi'nin milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak Türkiye'nin kalkınmasına olan katkılarını takdirle karşılıyoruz.

Bu mektubu, staj ve çıraklık dönemlerinde 38 yıldır mağduriyet yaşayan tüm 3308 sayılı yasa mağdurlarının sorunlarına dikkat çekmek ve bu konuda bir çözüm bulunması hususunda destek talep etmek amacıyla yazıyorum. Stajyer ve çırak olarak çalışma hayatına adım atan bizler, o dönemki sigorta başlangıçlarımızın kabul edilmemesi sebebiyle ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmaktayız ve bu durum uzun vadede özlük haklarının en önemlilerinden olan emeklilik hakkının eksik kalmasına neden olmaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi bu mağduriyetin çözümü seçim beyannamelerinde ve değerli vekillerimizin nezdinde her zaman destekçimiz oldu.

Genel Başkan Devlet Bahçeli Bey’in de 11 Haziran 2024 tarihindeki grup toplantısında da belirttiği üzere’ ’Staj ve çıraklık mağduru kardeşlerimize el uzatılması’ ’konusunda hassasiyeti tamdır bu bağlamda söz konusu mağduriyetin çözümü için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ederek, derdimizi anlatan bu mektubumuzu genel merkeze ulaştırmanızı önemle rica ederim.

Staj ve çıraklık döneminde yapılan fiili çalışmalarımızın sigorta prim günlerine eklenmesi ve emeklilik kapsamına alınması bu günkü Ara Eleman Sorununun çözümünde de önemli bir adım olacaktır. Bu hususta yapılacak yasal düzenlemelerle birlikte, gençlerimizin çalışma hayatına daha güvenli ve motive bir şekilde başlaması sağlanabilir. Ayrıca, bu düzenlemeler, çalışma hayatına erken yaşta adım atan gençlerimizin emeklilik haklarının korunması açısından da büyük önem taşımakla beraber ülkemizin aranan elaman veya ara eleman konusunda ciddi fayda sağlayacağı aşikardır.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin, mağduriyetimizin giderilmesi için yapacağı çalışmaları sonuna kadar destekliyorum. Staj ve çıraklık mağduriyetlerinin Bilge Lider Devlet Bahçeli Beyefendi önderliğinde gazi meclise kanun teklifi vererek çözülmesini ve sürecin tarafınızdan takip edilmesini sizden talep ediyorum.”

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer