Vali Köklü, konuşmasında Tokat'a atanmış olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, toplantının hayırlı olmasını diledi. 2024 yılı yatırım programında Tokat genelinde toplam 275 kamu yatırım projesinin yer aldığını belirtti. Bu projelerin toplam değeri 67 milyar 320 milyon 337 bin 584 TL olup, 2024 yılı için tahsis edilen ödenek miktarının 4 milyar 875 milyon 650 bin 148 TL olduğunu açıkladı. Yıl içinde bu ödeneğin 2 milyar 170 milyon 268 bin 736 TL'lik kısmının kullanıldığını ve nakdi gerçekleşme oranının %45 olduğunu ifade etti.

Vali Köklü, 2024 yılı yatırım programında enerji, eğitim, tarım, ulaştırma-haberleşme ve sağlık sektörlerine ağırlık verildiğini vurguladı. Önceki yıllarda başlanarak tamamlanması için yoğun çaba sarf edilen önemli projelerden Turhal Barajı ikmalinin %95, Alpu Barajı Sulaması ikmalinin ise %85 oranında tamamlandığını belirtti. Ayrıca, Tokat-Niksar Yol projesinde %71 ve Turhal-Zile-6. Bölge Sınırı projesinde %84 fiziki gerçekleşme sağlandığını kaydetti.

Yalçın, "Eleştirilerden Ders Alacağız Ama Teşkilatımıza Zarar Verilmesine İzin Vermeyiz" Yalçın, "Eleştirilerden Ders Alacağız Ama Teşkilatımıza Zarar Verilmesine İzin Vermeyiz"

Toplantıda, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri de projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Tokat Belediye Başkanı M. Kemal Yazıcıoğlu, Vali Yardımcısı Harun Kazez, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda, ilin kalkınması ve kamu yatırımlarının ilerleyişi konusunda önemli kararlar alındı.

Vali Köklü, toplantının sonunda yaptığı değerlendirmede, Tokat'ın gelişmesi için yapılan bu yatırımların büyük önem taşıdığını ve projelerin zamanında tamamlanması için gerekli tüm adımların atılacağını belirtti. Toplantı, katılımcıların projeler hakkındaki görüş ve önerilerini paylaşmasıyla sona erdi.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer