Haber-Foto: Mustafa Işık (Özel Haber)

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan ve yıllardır birçok vatandaşa hizmet sunan Valilik binası, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmaya başlandı. Uzun yıllar boyunca birçok kamu dairesine ev sahipliği yapan bu binanın yenilenmesi kararı üzerine, güvenlik tedbirleri alınarak yıkım süreci başlatıldı.

Valilik binasında çalışan işçiler, teras katından başlayarak söküm işlemlerine girişti. Sıcak havaya rağmen çalışmalarını sürdüren işçiler, en üst bölümdeki tahtaları sökmeye başladı. Bu söküm işlemlerinin ardından kademeli olarak binanın yıkımı devam edecek ve yeni binanın temel atılması bekleniyor.Tokat Valiliği’nde Yıkım Var (4)Tokat Valiliği’nde Yıkım Var (3)Tokat Valiliği’nde Yıkım Var (2)“En Kısa Zamanda Başlayacağız”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, geçtiğimiz hafta Tokat Hürsöz’e verdiği demeçte, “Valilik hizmet binamızın yıkım ihalesini yaptık. Yakın bir zaman içerisinde yer teslimini yaparak yıkımını gerçekleştireceğiz. Zaten Cumhurbaşkanlığımızın tasarruf genelgeleri içerisinde depremle ilgili hususlar istisna tutulmuştu. Bu anlamda da en kısa zamanda yatırıma başlayacağız. Şu anda projesini gerçekleştiriyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor. Proje çalışmalarının akabinde gerekli ihale süreci başlar. İnşallah 6 ayı bulmadan ihalemizi yapmış oluruz diye umut ediyoruz.” demişti.

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, özel çocuklarla bir araya geldi Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, özel çocuklarla bir araya geldi

Tokat Valiliği’nde Yıkım Var (7)Tokat Valiliği’nde Yıkım Var (6)Tokat Valiliği’nde Yıkım Var (1)Yeni valilik binasının projesi üzerine çalışmalar sürerken, mevcut binanın yıkımı güvenlik tedbirleri eşliğinde hızla devam ediyor.

Editör: Mustafa Işık