TSO Başkanı Gökdere, Tokat Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası ile bir dizi toplantı düzenleyerek, bu konudaki endişelerini dile getirdi.

"Fiyat Artışları Bizim Kontrolümüz Dışında"

Gökdere, özellikle son dönemde enflasyonla ilgili alınan önlemlerin, mükellefleri haksız bir şekilde vergi yükü altında bıraktığını ifade etti. Bir örnekle durumu açıklayan Gökdere, "Üç yıl önce 500 bin lira değerindeki bir aracın bu yılki değeri, enflasyonla birlikte 1 milyon liraya çıktı. Bu artışı biz mi yaptık? Fiyatı biz mi belirledik? Serbest piyasada oluşan bu fiyatı biz oluşturmadık, piyasa belirledi. Ancak bizden bu farkın vergisinin istenmesi adil değil," dedi.

"Enflasyon Düzenlemeleri Karşılıksız Vergi Yükü Getiriyor"

Enflasyon düzenlemelerinin, mükellefleri haksız bir kazanç elde etmiş gibi gösterdiğine dikkat çeken Gökdere, aslında ortada bir kar olmadığını vurguladı. "Piyasada arz ve talebe bağlı olarak enflasyonun etkisiyle doğal bir fiyat oluşuyor. Kazanmadığımız, var olmayan bir paranın vergisini ödeme zorunluluğu ile karşı karşıyayız. Bu uygulama, ticaret erbabını zor durumda bırakıyor," dedi.

Tokat’ta trafik kültürünü geliştirmek için önemli eğitim! Tokat’ta trafik kültürünü geliştirmek için önemli eğitim!

"Vergimizi Kazancımıza Göre Ödemek İstiyoruz"

Tokat TSO üyelerinin vergi yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirten Gökdere, "Biz kazancımızın vergisini ödemek istiyoruz. Ancak enflasyonla mücadele kapsamında alınan bu önlemler, haksız bir vergi yükü getiriyor ve ticaret erbabını zor duruma sokuyor," ifadelerini kullandı. Gökdere, mükelleflerin ek vergi yükü altına sokulmadan, enflasyon düzenlemelerinin muhasebe işlemi olarak ele alınabileceğini belirtti.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer