Haber: Mustafa Işık

Tokat İl Özel İdaresi, verimli arazilerin suya kavuşturulması amacıyla il genelinde sulama sondaj çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Turhal ilçesine bağlı Şatroba Köyü'nde gerçekleştirilen sondaj çalışmaları sonucunda 52 metre derinliğinde bir kuyu hazırlandı.Tokat İl Özel İdaresi'nden Verimli Arazilere Su Müjdesi (7)

Tam kapasite ile çalışacak olan bu kuyu sayesinde yaklaşık 1,5 milyon metrekare tarım arazisi suya kavuşacak. Tokat İl Özel İdaresi yetkilileri, bu çalışmanın bölgeye ve değerli üreticilere büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Tokat İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada, "Verimli arazilerimizi suya kavuşturmak amacıyla Tokat'ımızın dört bir yanında sulama sondaj yapımına devam ediyoruz. Turhal, Şatroba Köyü Sulama Sondaj çalışmamız ile 52 metre derinliğinde kuyumuzu hazırladık. Tam kapasite ile yaklaşık 1,5 milyon metrekare tarım arazisi suya kavuşacak. Bölgemize, değerli üreticilerimize hayırlı olsun." denildi.

Tokat İl Özel İdaresi'nden Verimli Arazilere Su Müjdesi (6)

Bu çalışma ile Tokat'ın tarımsal üretim potansiyelinin artırılması hedefleniyor. Tarımsal sulama projeleri, üreticilere daha fazla verim sağlama ve ekonomik anlamda güçlenme imkanı sunacak. Tokat İl Özel İdaresi, benzer projelerle ilin farklı bölgelerinde çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Tokat Vakfı 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs başvuruları başladı! Tokat Vakfı 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs başvuruları başladı!

Tokat İl Özel İdaresi'nden Verimli Arazilere Su Müjdesi (5)Tokat İl Özel İdaresi'nden Verimli Arazilere Su Müjdesi (4)Tokat İl Özel İdaresi'nden Verimli Arazilere Su Müjdesi (3)Tokat İl Özel İdaresi'nden Verimli Arazilere Su Müjdesi (2)

Editör: Mustafa Işık