Tokat İl Özel İdaresi, içme suyu temini ve güvenli bir şekilde halka ulaştırılması konusunda önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Tokat merkez ve ilçe köylerinde bulunan su depolarında, otomatik gaz klorlama sistemleri ile içme suyunun kalitesini artıran çalışmalar yapılıyor.

Merkez ve ilçe köylerindeki tüm su depolarından yıl boyunca düzenli olarak numuneler alınarak analizler gerçekleştirilirken, İl Özel İdaresi otomatik klorlama sistemleri sayesinde köy sakinlerine sağlıklı içme suyu ulaştırmaya devam ediyor. Su depolarındaki klor seviyeleri, akıllı cihazlarla sürekli olarak kontrol altında tutuluyor.

Fotoğraf tutkunları Ekinoks 2024’te 100 bin lira için yarışacak! Fotoğraf tutkunları Ekinoks 2024’te 100 bin lira için yarışacak!

Whatsapp Image 2024 09 11 At 10.01.06Whatsapp Image 2024 09 11 At 10.01.07 (1)"Sağlık İçin Sahadayız"
Tokat İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, içme suyu klorlama sistemlerine ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Otomatik klorlama sistemlerimiz suyun debisine göre kloru ayarlıyor. Klor ölçümlerimiz akıllı cihazlarla sürekli kontrol ediliyor. Merkeze bağlı köylerimiz başta olmak üzere ilçe köylerimizin tamamındaki su depolarımızın temizlik, bakım ve onarımlarını sürdürürken, bir yandan da otomatik klor makinelerinin takibini yaparak sıvı ve tablet klor takviyelerini gerçekleştiriyoruz.

Ayrıca her yıl dönüşümlü ve düzenli olarak su numuneleri alıp analizlerini yaptırıyoruz. Değerli hemşehrilerimizin sağlığı için sahadayız. İçme sularımızın kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Whatsapp Image 2024 09 11 At 10.01.07Whatsapp Image 2024 09 11 At 10.01.08Tokat İl Özel İdaresi'nin bu çalışmaları, köylerde yaşayan vatandaşlara temiz ve güvenli su ulaştırmayı hedefliyor ve içme suyu kalitesini artırmak için önemli adımlar atılıyor.

Editör: Mustafa Işık