Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde gerçekleşen “Okullarda Hijyen Çocuklarda Heyecan” projesi  toplantısına  Vali Abdullah Köklü, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, akademik ve idari personel katıldı.  
Açılış konuşmasını TOGÜ Sosyal Sorumluluk Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Dr. Tuba Karabey gerçekleştirdi. Karabey konuşmasında, “Üniversitelerin eğitim öğretim, araştırma ve bilim üretmenin yanı sıra topluma ve kurulduğu şehre karşı önemli sorumluluğunun olduğunu düşünüyoruz. Üniversitemiz Rektörü sayın Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğü ve kıymetli destekleri ile Üniversitemiz özelinde koordinatörlük olarak toplum sorunlarına çözüm üretmek ve toplumun gelişimine katkı sağlamak amacıyla paydaşlarla, Üniversitemizin tüm birimleri, öğrenciler, akademik ve idari personeli ile toplumla bütünleşerek, gerekli koordinasyonu ve iletişimi sağlıyoruz. Toplumun sağlığını korumak adına farkındalık eğitimleri yapıyor, toplumun kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti almasını sağlamak ve öncülük etmek için girişimlerde bulunuyoruz. Bu kapsamda  ‘Okullarda Hijyen, Çocuklarda Heyecan’ projesini değerli paydaşlarımızın iş birliği ile hayata geçiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, yaptığı konuşmada projenin önemine değindi. Konuşmasında, “Sağlıklı bir toplumun temel taşlarından biri, bireylerin sağlık bilincine sahip olmasıdır. Bu bilinç, erken yaşlarda kazandırıldığında, toplumumuzun gelecekte daha güçlü ve dayanıklı olmasına katkı sağlar” ifadelerine yer verdi. Projenin, yalnızca bugünümüz için değil, yarınlarımız için de büyük bir öneminin olduğunu söyleyen Rektör Yılmaz, “Sağlık ve hijyen bilincini çocuklarımıza kazandırarak, gelecekte sağlıklı bir toplumun temellerini atıyoruz” dedi. Projenin hayata geçirilmesinde katkısı olanlara teşekkür etti.

Vali Abdullah Köklü yaptığı konuşmada, çocuklarda erken yaşta yapılacak sağlık kontrollerinin öneminden bahsetti. Bu yolla daha sonraki yıllarda telafisi zor olabilecek sağlık sorunlarının teşhis edileceğini ve müdahale edileceğini kaydetti. Bu taramalarda olası muhtemel olan sağlık sorunlarının da tespit edilebileceğini söyledi. Sağlık konusunda önlem almanın önemine değinen Vali Köklü, Üniversite ve kurumların iş birliği ile projenin hayata geçirileceğini söyledi. Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Sonbaharda pekmez kazanları kaynamaya başladı! Sonbaharda pekmez kazanları kaynamaya başladı!


Yapılan konuşmaların akabinde  “Okullarda Hijyen Çocuklarda Heyecan” protokolü imzalandı. 

Editör: Elvan Mert