İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği başladı! İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği başladı!

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Ziraat Fakültesi, şeftali üretim alanlarındaki bitki koruma sorunlarını yerinde tespit etmek ve yetiştiricilik problemlerine çözüm üretmek amacıyla çiftçi ziyaretleri gerçekleştirdi. Tokat'ın Akyamaç köyünde düzenlenen arazi çalışmalarına, Ziraat Fakültesi'nden Doç. Dr. Turgut Atay, Doç. Dr. Ayşe Yeşilayer, Dr. Öğr. Üyesi Sabriye Belgüzar, Dr. Öğr. Üyesi Hakan Karadağ ve Orta Karadeniz Geçiş Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi H. Bilal Taşlıoğlu ile stajyer öğrenciler katıldı.Togü Ziraat Fakültesi'nden Şeftali Üreticilerine Bilgilendirme Etkinliği (3)Togü Ziraat Fakültesi'nden Şeftali Üreticilerine Bilgilendirme Etkinliği (2)

Program kapsamında, özellikle geçtiğimiz yıl şeftali alanlarında büyük zarara yol açan sirke sineklerinin zararları ve bu zararlılara karşı alınacak önlemler hakkında üreticilere bilgi verildi. Sirke sineğinin tespiti, mücadelesi ve popülasyon takibi için sirke tuzaklarının önemi vurgulandı ve tuzakların nasıl hazırlanacağı konusunda detaylı bilgiler aktarıldı.Togü Ziraat Fakültesi'nden Şeftali Üreticilerine Bilgilendirme Etkinliği (5)Togü Ziraat Fakültesi'nden Şeftali Üreticilerine Bilgilendirme Etkinliği (4)

Eğitim çalışmasının devamında, şeftalide karşılaşılan diğer bitki koruma problemleri ve yetiştiricilik sorunları hakkında stajyer öğrencilere ve çiftçilere kapsamlı bilgiler sunuldu. Arazi gözlemleri esnasında, diğer bazı sebze ve meyvelerdeki sorunlar da incelenerek üreticilerin şikayetleri dinlendi ve bu sorunlara yönelik alınabilecek önlemler konusunda çiftçilere bilgilendirme yapıldı.Togü Ziraat Fakültesi'nden Şeftali Üreticilerine Bilgilendirme Etkinliği (6)

Editör: Mustafa Işık