(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)

Çalışma hayatlarında öğrencilik yıllarında, 18 yaş altında staj ve çıraklık yapan vatandaşlar, emeklilik söz konusu olduğunda o başlangıçlarının işe başlangıç sayılmadığı için mağduriyet yaşamaktalar. Bir araya gelerek federasyon, dernekler kuran staj ve çıraklık sigortası mağdurları, seslerini duyurabilecekleri her ortamda taleplerini gündeme getiriyorlar. Bu kez Cumhuriyet Halk Partisi’nin 30 Haziran 2024 Pazar günü Kocaeli Gebze’de tertip edeceği emek mitingine katılacaklarını duyurdular.

            Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yurtiçi ve Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, pazar günü Kocaeli Gebze’de yapılacak Emek Mitingi’ne katılım çağrısı yapmıştı. Aytekin, “Gebze, Kocaeli bir emekçi şehri. İşçi memleketi olan bu ilçede ve ilde, tamamen onların yaşadığı bölgede, sorunun yaşandığı yerde ve sorunu yaşayanlarla birlikte bir miting yapacağız. Onların sesi olacağız. Onların ihtiyaçlarını, beklentilerini, taleplerini Türkiye’ye haykıracağız” demişti.

Tokat'ta bağ yaprağı ihracatı için biyoteknik mücadele başladı! Tokat'ta bağ yaprağı ihracatı için biyoteknik mücadele başladı!

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI GEBZE’DE OLACAK: “GEÇİNEMİYORUZ”

            Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Kocaeli Derneği Başkanı Yaşar Tosun, Yönetim Kurulu ve üyeleriyle bir araya gelerek 30 Haziran Pazar günü Gebze’de yapılacak miting öncesi açıklamada bulundular. “Geçinemiyoruz” diyen Başkan Tosun, Emek Mitingi’ne katılacaklarını duyurdu. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

            “Bu gemi su alıyor. Bu gemi hakkı, hukuku, adaleti, emeği taşıyamıyor diyen; Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları bu pazar” EMEK” mitinginde seslerini duyurmak için hazır kıta bekliyor. Şimdiden çok ses çıkaracakları bizden söylemesi eğer ki; Hak, hukuk, adalet naralarını duyarsanız şaşırmayın. SGK başlangıçlarına bakın bir de vaat verip tutmamalarınızı düşünün, nedenini daha iyi anlayacaksınız.”

Editör: Emel Tekbaşoğlu Sürer