Bakanlık, özellikle eşinden boşandığı halde birlikte yaşamaya devam ederek babasından yetim aylığı alan kadınları tespit etmeye yönelik adımlar atıyor.

Sosyal Yardım Alan Kadınlar Takibe Alındı

Maliye Bakanlığı, gücü olduğu halde iş aramayan ve kayıtsız olarak çalışan kişileri de izlemeye alacak. Bu kişilerin yardım almaya devam etmesini engellemek için kapsamlı bir denetim süreci yürütülecek. İşkur'un da dahil olduğu bu süreçte meslek danışmanları, istihdam edilebilirliği artırmak için aktif bir rol üstlenecek.

Sosyal Yardım Alan Hanelerin Sayısı Artıyor

2017 yılında 3.2 milyon hane sosyal yardım alırken, bu sayı 2023 yılında 4.99 milyona ulaştı. Son dört yıl içinde sosyal yardım alan hane sayısındaki artış dikkat çekici boyutlara ulaştı. Türkiye'de her beş haneden biri sosyal yardım alıyor, bu oran 2017'de %13.7 iken 2023'te %18.4'e yükseldi.

Sonbaharda pekmez kazanları kaynamaya başladı! Sonbaharda pekmez kazanları kaynamaya başladı!

Yetim Aylığı Alan Kadınlara Yakın Takip

Özellikle boşandıktan sonra eski eşleriyle yaşamaya devam ederek babalarından yetim aylığı alan kadınlar, Maliye Bakanlığı tarafından takibe alındı. Bu kişilerin sosyal yardım hakları kesilecek ve yardımların suistimal edilmesinin önüne geçilecek.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer