Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) geri ödeme listesine 61 yeni ilacın daha dahil edildiğini açıkladı. Yeni düzenlemeyle Ocak-Ekim 2024 döneminde toplam 397 ilaç geri ödeme kapsamına alınırken, geri ödeme listesindeki toplam ilaç sayısı ise 8 bin 786’ya ulaştı. Bu hamlenin sağlık sektöründe önemli bir adım olduğunu belirten Işıkhan, vatandaşların daha uygun maliyetlerle tedavi olabilmesini hedeflediklerini ifade etti.

58 Yeni İlaç Yerli Üretim

Bakan Işıkhan, açıklamasında SGK’nın geri ödeme listesine dahil edilen 61 yeni ilacın 58’inin yerli üretim olduğunu vurguladı. Bu adımın, hem yerli ilaç sektörüne destek hem de vatandaşların daha hızlı ve erişilebilir tedavi olanaklarına kavuşması açısından önem taşıdığını belirtti. Yerli üretim ilaçların geri ödeme listesine eklenmesi, Türkiye'nin ilaç sektöründe bağımsızlığını güçlendirmek adına bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tokat'ta 25-26 Ekim'de Elektrik Kesintisi Yapılacak! Tokat'ta 25-26 Ekim'de Elektrik Kesintisi Yapılacak!

Ocak-Ekim Döneminde 397 Yeni İlaç Geri Ödeme Kapsamında

Ocak-Ekim 2024 döneminde SGK geri ödeme listesine alınan ilaç sayısı 397 olarak kaydedildi. Bu genişlemeyle, geri ödeme listesindeki ilaç sayısı toplamda 8 bin 786'ya çıktı. Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Geri ödeme listelerimizdeki ilaç sayımızı artırarak vatandaşlarımıza daha etkin sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyoruz" dedi ve ekledi: "İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim."

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer