İstanbul Fatih’te 4 Ekim 2024 tarihinde yaşanan trajik olayda, 19 yaşındaki Semih Çelik, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i yarım saat arayla katletti. Üç yıldır psikolojik sorunlar yaşayan Semih’in annesi, olayın ardından yaptığı açıklamalarda oğlunun bu süreçte yaşadığı sorunları ve kendi çaresizliğini dile getirdi.

"Keşke Ben Ölseydim"

Semih Çelik’in annesi, yaşadığı büyük acıyı gözyaşları içinde anlatarak, "Oğlum üç yıldır psikolojik sorunlar yaşıyordu. Defalarca hastaneye götürdüm, ancak bir teşhis konulmadı. Ben çok büyük acı çekiyorum, evladım günlerdir toprakta ama ben o kızlar için üzülüyorum çaresiz kaldım. Oğlumun sorununu çözemedim, intihara meyilliydi keşke sadece kendi gitseydi. Keşke ben ölseydim de o kızlar ölmeseydi. Ben de bir anneyim ben ister miyim bir annenin önüne evladının kafası atılsın" ifadelerini kullandı. Özellikle pandemi döneminden sonra oğlunun durumu kötüleşmiş ve odasına kapanarak sosyal hayattan kopmuştu. Anne, oğlunun o dönem uyuşturucu kullanmaya başladığını da ekleyerek, yaşadığı büyük pişmanlığı dile getirdi.

Ecrin Su Çoban dolandırıcı mı, Ecrin Su Çoban kaç yaşında, kimdir? Ecrin Su Çoban dolandırıcı mı, Ecrin Su Çoban kaç yaşında, kimdir?

"İkbal’in Ailesine Uyarıda Bulundum"

Çelik’in annesi, İkbal Uzuner’in ailesine oğlunun ruh hali konusunda uyarılar yaptığını söyledi. "Oğlumun durumu iyi değildi, İkbal’in ailesine kızınızı uzak tutun dedim. Ancak ne yaparsak yapalım çocuklar arasındaki bağ tamamen kopmadı" diyerek yaşanan olayların önlenmesi için çaba gösterdiğini ifade etti. Uzuner’in daha önce de intihar girişiminde bulunduğunu belirten anne, yaşanan trajedinin derin izler bıraktığını belirtti.

"Oğlum Ne Olduysa Pandemi Sonrası Oldu"

Olay günü Semih’in kendisini görüntülü aradığını ve herhangi bir anormallik sezmediğini anlatan anne, oğlunun pandemi döneminden sonra ciddi bir değişim geçirdiğini belirtti. Çelik’in annesi, oğlunun odasında sürekli doğa resimleri yaptığını ancak daha sonrasında farklı çizimlerle karşılaştığını söyledi. Semih’in son zamanlarda uyuşturucu kullanmaya başladığını da ifade etti.

Olayın Ardından Aileler Yasta

Olay, İstanbul Fatih’te büyük bir şok etkisi yaratırken, hayatını kaybeden gençlerin aileleri ve arkadaşları büyük bir yas içinde. Semih Çelik’in annesi ise oğlunun psikolojik sorunlarına çözüm bulamamanın verdiği derin pişmanlık ve acıyla baş etmeye çalışıyor.

Kaynak: Karar