Ünlü oyuncu Cemal Hünal, 13 yıllık eşi Lale Cangal ile dün İstanbul Aile Mahkemesi'nde anlaşmalı olarak boşandı. "Issız Adam" filmiyle geniş kitlelerce tanınan Hünal, boşanma sürecinde sakin bir duruş sergiledi. Yaklaşık 10 dakika süren duruşmanın ardından mahkeme, çiftin ortak çocukları Atilla'nın velayetini paylaşmalarına karar verdi. Ayrıca Hünal, oğluna aylık 65 bin TL nafaka ödemeyi kabul etti. Peki, Cemal Hünal boşandığı eşi Lale Cangal nereli, kaç yaşında, oyuncu mu? İşte detaylar...

Duruşmayı Kitap Okuyarak Bekledi

Cemal Hünal, duruşma öncesinde mahkeme salonunun önünde sakin bir şekilde kitap okudu. Duruşma saatinin yaklaşmasıyla birlikte Lale Cangal'ın da mahkeme salonu önüne gelmesiyle çift arasında samimi bir selamlaşma yaşandı. Mahkeme mübaşirinin isimleri anons etmesinin ardından çift, duruşma salonuna geçti.

Boşanma Süreci Kısa Sürdü

Mahkemeye basına kapalı bir şekilde avukatlarıyla katılan çiftin duruşması yaklaşık 10 dakika sürdü. Avukatları Gülşah Ertuğrul ve Özge Tokgöz eşliğinde anlaşmalı boşanma taleplerini sunan çift, mahkemenin kararıyla resmen boşandı. Mahkeme, 10 yaşındaki oğulları Atilla'nın velayeti konusunda ortak velayete karar verirken, Cemal Hünal’ın oğluna aylık 65 bin TL nafaka ödemesine hükmetti.

Semih Çelik’in annesi yaşananları anlattı: 'Keşke oğlum tek başına gitseydi' Semih Çelik’in annesi yaşananları anlattı: 'Keşke oğlum tek başına gitseydi'

"Evlerimizi Ayırdığımız Doğru"

Çift, geçtiğimiz şubat ayında boşanacaklarına dair çıkan haberlere ilişkin yaptıkları ortak açıklamada, evlerini ayırdıklarını doğrulamış ancak henüz resmi bir boşanma başvurusu yapmadıklarını belirtmişlerdi. Açıklamada, süreç hakkında zamanla net bir karar vereceklerini ve sürecin hassasiyetine saygı duyulmasını istemişlerdi.

Lale Cangal Kimdir?

Lale Cangal, 1981 yılında Hollanda’da doğdu ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü'nden mezun oldu. Cangal, keman sanatçılığının yanı sıra oyunculuk kariyerine de ağırlık verdi ve "Kurtlar Vadisi Pusu" ve "Emret Komutanım" gibi dizilerde rol aldı.

Muhabir: Nuray Uluözlü