Hasan Can Kaya'nın Acı Günü: 'Pazarlıkçı Hala' Vefat Etti Hasan Can Kaya'nın Acı Günü: 'Pazarlıkçı Hala' Vefat Etti

Tunceli'nin Ovacık ilçesi yakınlarında meydana gelen zırhlı araç kazasında şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş, bugün Tokat'ta düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Kızılateş'in naaşı, Tokat Havalimanı'nda  ailesi, yakınları, devlet erkanı ve vatandaşların katılımıyla karşılandı.
Cenaze töreni ise ikindi namazına mütekiben Cumhuriyet Meydanı'nda kılınacak.

Tunceli’deki Kaza 4 Şehit Verdi

Olay, Tunceli’nin Ovacık ilçesi Kuşluca ile Bilgeç köyleri arasında gerçekleşti. 62 JAA 408 plakalı zırhlı araç, henüz belirlenemeyen bir sebeple şarampole yuvarlandı. Kaza sonucunda Jandarma Uzman Çavuşlar Mehmet Aykanat ve Orhan Burak Büyükçaylı ile Tokatlı Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş olay yerinde şehit oldu. Aynı kazada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu ve Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu, Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne helikopterle kaldırıldı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen Eroğlu kurtarılamayarak şehit düştü. Böylece kaza, 4 kahraman askerin şehit olmasıyla sonuçlandı.

Tokat'ta Büyük Acı

Şehit Kızılateş için Elazığ Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından naaşı, memleketi Tokat’a gönderildi. Bugün (9 Eylül Pazartesi), Tokat Havalimanı’nda Vali Abdullah Köklü, Milletvekili Cüneyt Aldemir, belediye başkanı M. Kemal Yazıcıoğlu, protokol üyeleri, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Cenaze namazı, ikindi namazını müteakip Cumhuriyet Meydanı'nda kılınacak ve şehit, Tokat Şehitliği'nde toprağa verilecektir. Kızılateş’in acılı ailesi ve yakınları, gözyaşları içinde şehidini karşılarken, Tokatlı hemşehrileri de şehitlerine son görevlerini yerine getirmek için cenaze namazı öncesinde meydanda toplanacak.

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş'e Allah’tan rahmet diliyor, ailesine, Tokatlı hemşehrilerimize ve Aziz Milletimize başsağlığı temenni ediyoruz. Şehidimizin aziz hatırası, yüreklerde daima yaşayacaktır.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer