Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanı Abdullah Güler, kamuoyunda geniş tartışmalara yol açan savunma sanayi vergisinin geri çekildiğini duyurdu. Güler, Cuma günü TBMM Başkanlığı'na sunulan ve 12 maddeden oluşan 'Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni kamuoyuyla paylaştı. Ancak, teklifin içeriğinde yer alan savunma sanayi vergisine yönelik tepkiler nedeniyle bu düzenlemenin geri çekildiği açıklandı.

"Erteleme Kararı Alındı"

Güler, basın mensuplarının konuya ilişkin soruları üzerine, savunma sanayi vergisi düzenlemesinin geri çekilmesine "ertelendi" şeklinde bir açıklık getirdi. Detaylı incelemeler yapılacağını ve bütçe döneminden sonra yeniden değerlendirileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanının Talimatıyla Gözden Geçirilecek

Güler, düzenlemenin bütçeden sonraki dönemde yeniden ele alınabileceğini belirterek şunları söyledi: “Ertelendi diyebiliriz. Detaylı inceleme yapacağız. Bütçeyi göreceğiz. Cumhurbaşkanımız da yeniden detaylı, titiz bir inceleme yapılması hususunda bize talimat verdi. Bütçeyi tamamladıktan sonraki döneme kaldı.”

Bu açıklamalarla birlikte savunma sanayi vergisi düzenlemesi, Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla bütçe sonrası dönemde tekrar gündeme gelebilir.

Tokat'ta 17 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı! Tokat'ta 17 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı!

Geri Çekilme Geçici Bir Adım

Abdullah Güler’in açıklamaları, düzenlemenin tamamen iptal edilmediğini, sadece ertelendiğini ve bütçenin netleşmesi sonrasında tekrar değerlendirileceğini ortaya koyuyor.

Kaynak: Karar