Samsun Üniversitesi ev sahipliğinde, bölgedeki 6 paydaş üniversitenin katılımıyla 14-15 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen Orta Karadeniz Kariyer Fuarına, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ile birlikte Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli katılım sağladı.

Mustafa Epik’ten Turan Yalçın’a Kitap hediyesi Mustafa Epik’ten Turan Yalçın’a Kitap hediyesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu açıklamada, Üniversitenin, her yıl daha da büyüyen bu organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Rektör Yılmaz, bu tür platformların öğrencilerin kariyer planlamalarına katkı sağladığının altını çizdi. Ayrıca, bu yıl fuara sadece genel tanıtım standı ile değil, Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknopark’la da katıldıklarını vurguladı.

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ VE TEKNOPARK İLE GİRİŞİMCİLİK FIRSATLARI

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilere girişimcilik ve inovasyon fırsatları sunma amacı güttüklerini ifade ederek, Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknopark’ın katılımıyla bu fırsatları öğrencilere aktardıklarını belirtti. Ayrıca, Kariyer Merkezi ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nün yöneticileri ve ekiplerinin fuara aktif katkı sunduğunu, üniversitenin çok yönlü desteğini bu platformda sergilediğini söyledi.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM VE İNDİRİMLİ KONAKLAMA İMKANLARI

Fuara katılımı daha erişilebilir hale getirmek için, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi. Toplamda 180 öğrenci, bu seferlerle etkinliğe taşındı. Ayrıca, konaklama ve bireysel katılım için otobüs firmalarıyla yapılan görüşmeler sonucunda öğrencilere %20 indirim sağlandı.

TOGÜ ÖĞRENCİLERİN KARİYER PLANLARINA REHBER OLDU

Fuarda, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim üyeleri de söyleşi ve panellere katkı sundu. Üniversitenin etkinliğe aktif katılımı, öğrencilerin iş dünyası ile tanışmalarını ve geleceğe daha donanımlı bir şekilde adım atmalarını sağladı.

KAMU, ÜNİVERSİTE VE ÖZEL SEKTÖR FUAR ALANINDA BİR ARADAYDI

Öğrenciler, mezunlar ve sektör açısından kariyer noktasında önemli katkılar sağlayan fuarda Üniversiteler, kamu kuruluşu ve birçok sektör temsilcisi tarafından stantlar açıldı. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, tarafından da stant kurularak üniversite hakkında detaylı ve güncel bilgiler ziyaretçilerle paylaşıldı. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve beraberindeki heyet fuarda yer alan üniversite, kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının stantlarını gezerek bilgiler aldı.

Samsun Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Orta Karadeniz Kariyer Fuarı, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi paydaşlığında düzenlendi. Fuar, 14-15 Nisan 2025 tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleşti.

Editör: Şule Şahin