Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanan olaylar, toplumun dikkatini çeken bir hikayeye dönüştü. Dilan Polat'ın Rabia Çataklı ile aynı koğuşta karşılaşması, korku ve endişe dolu bir sürecin başlangıcını işaret ediyor. Peki, Rabia Çataklı kimdir, kaç yaşında, hastalığı ne? Dilan Polat Rabia Çataklı ile aynı koğuşta mı kalıyor? İşte detaylar...

Rabia Çataklı kimdir?

Rabia Çataklı, psikolojik sorunlarının etkisi altında olduğu iddia edilen bir genç kadındı. O gece, annesi Şeyda Çataklı ve anneannesi Medine Küçükkuyu'nun uyuduğu sırada bıçakla saldırdı. Rabia Çataklı'nın 32 yaşında olduğu biliniyor.

Rabia Çataklı hastalığı ne?

Rabia Çataklı şizofreni hastasıdır.

Dilan Polat Rabia Çataklı ile aynı koğuşta mı kalıyor?

Son günlerde gündemi meşgul eden olaylardan biri, Dilan Polat'ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılması ve koğuş arkadaşı olarak Rabia Çataklı ile karşılaşması oldu. Polat, Çataklı'nın annesini ve anneannesini vahşice öldürmesiyle tanınan bir isimdi ve bu durum karşısında korku ve endişe içindeydi.

Dilan Polat, Rabia Çataklı ile aynı koğuşta kalmak istemediğini belirtti. Çataklı'nın hikayesini öğrendikten sonra Polat'ın uykusuz geceler geçirdiği ve hatta Çataklı'nın beğenisini kazanmak için ona pijamasını bile verdiği iddia edildi. Ancak Polat, avukatları aracılığıyla koğuşta kalmak istemediğini dile getirdi ve bu talebi üzerine hastaneden çıkarılarak tekrar cezaevine gönderildi.

Ancak daha sonra yapılan muayene sonucunda Polat'ın tekrar hastaneye yatması gerekip gerekmediği tartışma konusu oldu. Polat, ilaçlar sayesinde durumunun iyi olduğunu belirterek hastaneye gitmek istemediğini dile getirdiği ileri sürüldü.

Kamuoyu, Dilan Polat'ın durumuyla ilgili Adli Tıp Raporu'nun sonucunu merakla bekliyor. Raporda, Polat'ın hastaneye yatırılması mı yoksa cezaevindeki ilaçlı tedavisine devam etmesi mi önerilecek, ilerleyen günlerde belli olacak.