Rusya'da 6,2 büyüklüğünde şiddetli deprem! Rusya'da 6,2 büyüklüğünde şiddetli deprem!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2024 yılı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Tokat’ta Deveciler Hanı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Çorum Valisi Ali Çalgan başkanlık etti. Ev sahipliğini Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yaptığı toplantıya, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Amasya Valisi Önder Bakan ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Çalgan, konuşmasına ev sahipliği için Tokat Valisi Abdullah Köklü ve diğer yerel yetkililere teşekkür ederek başladı. Ayrıca, geçtiğimiz ay Amasya Valiliği görevine atanan Önder Bakan’a da hayırlı olsun dileklerini iletti. Kendisi de geçtiğimiz ay Çorum Valiliği görevine atanan Çalgan, yönetim kurulu başkanlığı görevi süresince tüm üyelerin desteği ile bölge için faydalı projeler üretmeyi hedeflediğini belirtti.

Yerel Kalkınma Hamlesi ve Kadın İstihdamı Ön Planda

Toplantıda, Kalkınma Ajansı'nın imalat sanayi ve turizm başta olmak üzere bölgede üretim, istihdam ve ihracat kapasitesini artıracak projeler yürüttüğü vurgulandı. Çalgan, “Türkiye Yüzyılı” olarak ifade edilen bu dönemde, Kalkınma Ajanslarının misyonunun yerel kalkınma hamlesi olduğunu ve OKA’nın da bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Toplantıda ayrıca, kadın girişimciliği ve kadın istihdamının 2024 ve 2025 yılı temaları olduğuna dikkat çekildi. Özellikle "Orta Karadeniz Sanayiinde Kadın Eli Projesi" ile bölgedeki kadın girişimcilerin desteklenmesi hedefleniyor.

Ajans Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi

Toplantının gündem maddeleri arasında, devam eden mali destek programları ve ajansın fizibilite çalışmaları da yer aldı. Ayrıca 2025 yılı çalışma programı önerileri üzerinde de görüş alışverişinde bulunuldu. Çalgan, Ajansın tüm projelerde insan odaklı bir kalkınma anlayışı ile çalıştığını vurguladı.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer