Haber-Foto: Mustafa Işık

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tokat Şube Başkanı İbrahim Güleç, son günlerde kamuoyunda tartışma yaratan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın mecliste konuşturulması ve anayasa değişikliği taleplerine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Güleç, sözlerine Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.'de (TUSAŞ) meydana gelen terör saldırısını kınayarak başladı. Şehitlerimize rahmet dileyen Güleç, Türk milletinin bu tür hain saldırılara asla boyun eğmeyeceğini belirtti.Whatsapp Image 2024 10 24 At 12.08.25“Terör örgütü silah bırakmalı ve lağvedilmelidir”
İbrahim Güleç, açıklamasında, son 10 gündür Türkiye’nin yeni bir sürece sürüklenmeye çalışıldığını belirtti. Dernek olarak 15 Ekim’de bu konudaki kaygılarını dile getiren bir açıklama yaptıklarını ifade eden Güleç, “Sinir uçlarımızı uyandırırlarsa, önünde duramayacakları bir sele maruz kalacakları konusunda uyarılarımızı yaptık.” dedi. Güleç, terör örgütünün silah bırakması ve lağvedilmesi gerektiğini, Türkiye’de huzur ve barışın hakim olmasının en büyük dilekleri olduğunu vurguladı.Whatsapp Image 2024 10 24 At 12.08.27“Öcalan’ın mecliste konuşturulmasını asla kabul etmiyoruz”
Son günlerde Abdullah Öcalan’ın mecliste konuşturulması yönünde yapılan açıklamaları şiddetle eleştiren Güleç, “Türk ordusu terörle mücadelede başarılı olmuşken, eli kanlı terör örgütü lideri ve bebek katilinin, Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulmasını asla kabul etmiyoruz.” şeklinde konuştu. Güleç, bir sonraki adımda meclis lokantasında yemek ikram edilip edilmeyeceği sorusunu sorarak bu duruma tepkisini dile getirdi.

“Şehit çocuklarının umutları göz ardı ediliyor”
Terör örgütü liderine umut hakkı tanımaya çalışanlara sert bir mesaj veren İbrahim Güleç, şehit çocuklarının umutlarının göz ardı edilmesine dikkat çekti. Güleç, milletin menfaatlerini hiçe sayarak cezaevlerinde terör sevici mahkumlarla el sıkışmanın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

DİKKAT: Yeni yasa çıktı alışveriş sistemi değişti! DİKKAT: Yeni yasa çıktı alışveriş sistemi değişti!

Whatsapp Image 2024 10 24 At 12.08.27 (1)“Bu açıklamalar tarih boyunca unutulmayacak”
Açıklamasının sonunda, son yaşanan olayların şehit aileleri ve gazilerin üzerinden siyaset yapanların inandırıcılıklarını kaybettirdiğini belirten Güleç, geçmişte olduğu gibi bu yaşananların da tarihe kalın harflerle yazılacağını söyledi. Başkan Güleç, “Sizleri yüce Türk milleti affetmeyecektir, bizler ise asla affetmeyeceğiz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Whatsapp Image 2024 10 24 At 12.08.30Basın açıklamasının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Tokat Şehitliğini ziyaret ederek dua okudular.

23De8Fe4 6Aab 4245 Ac6E 34774B661C88-296Ec4176 32Cc 4D93 Bc7C 6Fd2610Cad96

Editör: Mustafa Işık