23 Ekim 2024'te, Rusya'nın Kuril Adaları'nı etkileyen 6,2 büyüklüğünde güçlü bir deprem meydana geldi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) ve Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMCS) tarafından bildirilen depremin derinliği sırasıyla 48,6 km ve 40 km olarak ölçüldü. Deprem, yerel saatle 14:38'de kaydedildi.

Tsunami Tehlikesi Yok

Depremin merkez üssü, Severo-Kurilsk kasabasının yaklaşık 144,8 km güney-güneybatısında yer alıyor. Yaklaşık 2 bin kişinin hafif sarsıntılar hissettiği belirtilse de, bu depremden kaynaklanan can kaybı ya da ciddi maddi hasar bildirilmedi. Ayrıca, tsunami tehlikesi de bulunmadığı açıklandı.

"Kral Kaybederse" Başlıyor: Halit Ergenç ve Merve Dizdar Başrolde "Kral Kaybederse" Başlıyor: Halit Ergenç ve Merve Dizdar Başrolde

USGS "Yeşil Uyarı" Verdi

USGS, depremin şiddetine rağmen can kaybı ve ekonomik kayıplar açısından düşük risk taşıdığına işaret eden "yeşil uyarı" yayımladı. Kuril Adaları'nda depreme dayanıklı yapıların yaygın olması, riskin düşük olmasında önemli bir etken. Ancak bölgede hâlâ savunmasız, kerpiç ve güçlendirilmemiş tuğladan yapılmış yapılar da mevcut.

Genel olarak, bu bölgede büyük hasar beklenmemesine rağmen depremin hissedildiği alanlarda halkın dikkatli olması öneriliyor.

Muhabir: Haber Merkezi