Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde yaşanan Narin Güran cinayeti, Türkiye’yi derinden sarsmaya devam ediyor. 19 gün boyunca kayıp olan 8 yaşındaki küçük kızın cansız bedeninin bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Ailenin içinden gelen şüpheler ise olayın seyrini değiştirdi.

Eşi Melek Güran'dan Kritik Açıklamalar

Narin Güran’ın amcası Salim Güran’ın tutuklanmasının ardından, eşi Melek Güran'ın ifadesi olayın yönünü değiştirdi. Savcılığın her soruya cevap veren Melek Güran, kendisine kimden şüpheleniyorsunuz diye sorulan bir soruya ise, " Eşim Salim Güran'ın kullanmış olduğu 47 ... plakalı araç aslında kardeşi olan Fuat Güran'ın. Ancak kendisi Van ilinde olduğu için aracı eşim Salim Güran kullanıyordu. Bu araç içerisinde yapılan incelemede Narin Güran'a ait DNA profili tespit edilmiş. Bu aracı Eşim Salim Güran ve oğlum Devran Güran kullanmaktaydı. Ancak Eşim daha sıklıkla kullanırdı. Narin'in kaybolduğu gün de aracı eşim Salim Güran kullandı. Gün boyu araç eşim Salim Güran'daydı. Devran da olay günü davetiye dağıtmaya gitmişti. Narin'de 8 yaşında olduğundan ve araba süremeyeceğinden dolayı eşim Salim Güran'dan şüphelendim. Zaten eşim Salim Güran bu sebeple tutuklandı. Başkaca şüphelendiğim kimse yoktur" ifadelerini kullandı.

Vali Köklü'den Gazilere Teşekkür ve Minnet Mesajı Vali Köklü'den Gazilere Teşekkür ve Minnet Mesajı

Soruşturmada Tutuklu Sayısı 10'a Yükseldi

Soruşturma kapsamında Salim Güran’ın yanı sıra aile üyeleri ve yakın çevresi de gözaltına alındı. Aralarında Narin’in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve amcası Fuat Güran’ın da bulunduğu 9 kişi tutuklandı. Komşusu Nevzat Bahtiyar’ın da 11 Eylül’de tutuklanmasıyla olayla ilgili tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

Yeni Detaylar Ortaya Çıkmaya Devam Ediyor

Olayın ardından başlatılan soruşturma derinleşerek devam ediyor. Salim Güran’ın kullandığı araçta yapılan incelemenin yanı sıra tanık ifadeleri ve teknik incelemeler, soruşturmanın kilit noktalarını oluşturuyor. Olayın bir an önce aydınlatılması için çalışmalar sürerken, toplumda büyük bir infial yaratan cinayetle ilgili yeni gelişmelerin ortaya çıkması bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi