Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın otopsi işlemi tamamlandı. Yaklaşık 10 saat süren detaylı incelemenin ardından Narin’in cenazesi, bugün doğduğu köyde defnedilecek. Otopsi raporunda, boğulma izleri ve diz kapağından kopma bulguları tespit edildi.

Otopsi Bulguları: Boğma İzi ve Kopma Tespit Edildi

Narin Güran'ın cesedi üzerinde yapılan incelemelerde, boynunda boğma izi olduğu ve sol bacağının diz kapağından koptuğu belirlendi. Ceset üzerinde kesici veya delici alet izlerine ya da ateşli silah yaralanmasına rastlanmadı. Ancak cesedin 19 gün boyunca dış etkenlere maruz kalması nedeniyle çürüme oluşmuş durumda. Kesin ölüm nedeni ve zamanını belirlemek için patolojik ve moleküler incelemeler devam ediyor.

Ailede İkinci Şüpheli Ölüm: İstismar İhtimali Üzerinde Duruluyor

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kar, Narin’in ablasının da yıllar önce şüpheli bir şekilde 'merdivenden düşerek' hayatını kaybettiğini hatırlatarak, ailede çocuk istismarı ihtimalinin üzerinde durulması gerektiğini belirtti. "Bir ailede iki kız çocuğunun arka arkaya ölmesi bize ihmal ve istismar açısından sinyal verir" diyen Kar, ablanın ölümüne dair soruşturmanın yeniden açılmasının önemine vurgu yaptı.

Yalçın, "Eleştirilerden Ders Alacağız Ama Teşkilatımıza Zarar Verilmesine İzin Vermeyiz" Yalçın, "Eleştirilerden Ders Alacağız Ama Teşkilatımıza Zarar Verilmesine İzin Vermeyiz"

Deliller ve Soruşturma Süreci

Olay yerinde Narin’e ait bir terlik, çanta ve Elif-ba kitabı bulundu. Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, bu delillerin önemli ipuçları sunduğunu belirtti. Ayrıca, Eren, cesedin deformasyona uğradığını ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesinin zaman alabileceğini söyledi. Patolojik ve biyolojik incelemelerin sürdüğünü, otopsi raporunun detayları ile olayın aydınlatılması için çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Muhabir: Esengül İşleroğlu