Mete Gazoz, Türkiye'nin gururu olan genç bir okçudur. Kendisi uluslararası arenada elde ettiği başarılarla tanınmaktadır.  Peki, Mete Gazoz kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi okullarda okudu, burcu ne, boyu kaç, kilosu kaç, ailesi kim? Mete Gazoz uluslararası başarıları neler? Mete Gazoz kekeme mi? İşte detaylar...

Mete Gazoz Kimdir ve Kaç Yaşında?

Mete Gazoz, 8 Haziran 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. 2024 yılı itibariyle 25 yaşındadır. Okçuluk dünyasında adını altın harflerle yazdıran Gazoz, genç yaşına rağmen birçok başarıya imza atmıştır.

Mete Gazoz Nereli?

Mete Gazoz, aslen İstanbulludur. Ailesiyle birlikte İstanbul'da yaşamaktadır ve kariyerine burada devam etmektedir.

Mete Gazoz Eğitim Hayatı:

Mete Gazoz, ilkokul ve ortaokul eğitimini İstanbul'da tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde eğitimine devam etti. Eğitim hayatı boyunca spor ve akademik kariyerini dengeli bir şekilde yürütmüştür.

Mete Gazoz Burcu Ne?

Mete Gazoz, 8 Haziran doğumlu olduğundan dolayı burcu İkizler'dir. İkizler burcu olan kişiler genellikle zeki, enerjik ve çok yönlü olarak bilinir.

Eray Yazgan Kimdir? Nereli Kaç Yaşında? Eray Yazgan Kimdir? Nereli Kaç Yaşında?

Mete Gazoz Boyu ve Kilosu:

Mete Gazoz'un boyu 1.82 metredir ve kilosu 70 kg'dır. Fiziksel özellikleri ve atletik yapısı, okçuluk sporunda başarılı olmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Mete Gazoz Ailesi Kim?

Mete Gazoz'un babası Metin Gazoz, annesi ise Meral Gazoz'dur. Babası da eski bir okçu olan Metin Gazoz, oğlunun bu spora yönelmesinde büyük bir rol oynamıştır. Ailesi, Mete'nin kariyerinde en büyük destekçilerinden biridir.

Uluslararası Başarıları:

Mete Gazoz, 2018 yılında Antalya'da düzenlenen Dünya Okçuluk Kupası'nda altın madalya kazanarak büyük bir çıkış yapmıştır. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bireysel okçuluk dalında altın madalya kazanarak Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat okçuluk madalyasını getirmiştir. Ayrıca Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda da birçok kez madalya kazanmıştır.

İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporcusudur.  Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda ve 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası ile 2024 Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Türk okçuluk tarihinin ilk Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olmuştur. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer'den oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı, bronz madalya kazandı. 

Milli okçu Mete Gazoz, Olimpiyatlarda madalya için mücadele etmeye devam ediyor. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda klasik yay ilk turda Şilili rakibi Andres Gallardo Ferrada’yı 6-0 mağlup etmeyi başaran Mete Gazoz ikinci turda Tayvanlı Chih- Chung Tang ile karşılaştı. Rakibine şans tanımayan Mete Gazoz setlerde rakibine 6-2 üstünlük kurarak adını son 16 turuna yazdırdı. 

Mete Gazoz Kekeme mi?

Mete Gazoz'un kekeme olduğu yönünde bazı haberler çıkmış olsa da bu konuda kendisi yaptığı açıklamada, "Bu aslında bir hastalık ya da bir sendrom değil. Ben sadece çok hızlı konuşmaya çalıştığım için kekemelik dediğimiz olay. Bende ki çok minimum seviye. Sadece Konuşma aralarında durmalarımı ve kelimelerimi birleştirebildiğim zaman bu durum ortadan kalkıyor. Bu kadar, başka bir şey değil." ifadelerini kullanmıştır.

Mete Gazoz, genç yaşında elde ettiği başarılarla Türkiye'nin gurur kaynağı olmuştur. Okçuluk sporuna olan ilgisi ve ailesinin desteği sayesinde uluslararası arenada adını duyurmuştur. Eğitim hayatı, fiziksel özellikleri ve burcu ile de dikkat çeken Gazoz, gelecekte de başarılarına yenilerini ekleyecektir.

Muhabir: Elvan Mert