Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokat Belediye Plevnespor'da Futbol Şube ve İdari Menajer Sorumlusu olarak görev yapan Mehmet Menderes Önkuzu, kulübün geleceği ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 19 yıllık profesyonel kariyerini Tokatspor'da geçirdiğini belirten Önkuzu, kaptanlık yaptığı, küme düşme ve şampiyonluk tecrübeleri yaşadığı bu kulüpte yönetici olarak görev almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti. Altyapıdan yetişmiş olmanın ve memleketin takımında oynamanın önemini çok iyi bildiklerini vurgulayan Önkuzu, "Tokatspor'un bir TL'si bile çok kıymetli olacaktır." dedi.

Önkuzu, her sene 20 futbolcunun gelip gitmeyeceğini ve geçmişte yaşadıkları kötü örneklerden büyük dersler çıkardıklarını belirtti. "Sahip çıkılmayan Tokatspor oldu. Günübirlik başarı düşünmüyoruz. Kendi oyuncumuzu yetiştirip, pazarlamanın amacını yapmak istiyoruz." diyen Önkuzu, iç transferde önceliklerinin geçen seneden kalan futbolcu alacaklarını kapatmak ve yeni sezona tertemiz bir şekilde başlamak olduğunu söyledi. İlerleyen günlerde teknik ekip, kalacak ve gidecek oyuncular ile dış transferler konusunda açıklamalar yapacaklarını ekledi.D S C 0453Başarının bir anda olabilecek bir şey olmadığını, uzun vadede başarı hedeflediklerini ve kalıcı olmayı istediklerini ifade eden Önkuzu, "Bizden sonra gelecek kardeşlerimize sağlam temelli bir yapı bırakmak istiyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz. Tokatspor'un başarısı, düzenli yönetilmesi ve ileriye yatırımlar yapması için çalışacağız." dedi. Önkuzu, Tokatspor altyapısından yetişen futbolcuların, gururla A takıma yükseldiğini ve bugün de hoca olma yolunda ilerlediklerini belirtti.

Teknik Direktör Zıvalıoğlu: "Tokat ve Kırşehir Kardeş İller, İyi Bir Oyun İzleteceğiz" Teknik Direktör Zıvalıoğlu: "Tokat ve Kırşehir Kardeş İller, İyi Bir Oyun İzleteceğiz"

Önkuzu, Tokat'a hizmet eden tüm futbolculara kapılarının açık olduğunu ve Tokatspor'da her şeyin altyapıdan başlayarak yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. "Alt yapılardaki futbolcular, A takım seviyesine gelmeden önce çok iyi eğitilmeli. Futbolun içinde olan herkes, bu işin üretim kısmının önemli olduğunu bilir. Bu da bizim için çok kıymetlidir." diyen Önkuzu, Tokatlı gençlerin yetişmesine katkıda bulunmanın ve futbolcular yetiştirerek Türk futboluna ve Tokatspor'a katkıda bulunmanın en büyük hedeflerinden biri olduğunu belirtti.

Editör: Mustafa Işık