Beyza Aydı, Masterchef Türkiye 2024 yarışmasının ana kadrosuna girdi ve kısa sürede izleyicilerin ve jüri üyelerinin dikkatini çekmeyi başardı.  Peki, Masterchef Beyza Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, mesleği ne? İşte detaylar...

Masterchef Beyza Aydın kimdir?

Fransa'da dünyaya gelen ve aslen Konyalı olan Beyza, 23 yaşında. Ailesi 40 yıl önce Fransa'ya yerleşen Beyza, çocukluk ve gençlik yıllarını bu ülkede geçirdi. Babası da aşçı olan Beyza, aşçılık konusunda resmi bir eğitim almamış olsa da, babasından öğrendikleriyle yeteneğini geliştirdi.

Alpay Özalan kimdir, nereli, kaç yaşında? Alpay Özalan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Lise döneminde aşçılık bölümüne gitmek istemesine rağmen, çeşitli sebeplerden dolayı bu hayalini gerçekleştiremedi ve liseden sonra sigorta bölümünden mezun oldu. Aşçılık eğitimi almasa da, babasının yanında öğrendikleriyle Fransa'da pastacılık yaparak mesleki kariyerine devam etti.

Fransa'da düzenlenen Masterchef yarışmasına katılmak isteyen Beyza, başörtüsü nedeniyle yarışmaya kabul edilmedi. Bu durumu aşmak ve hayallerini gerçekleştirmek adına Türkiye'ye gelen Beyza, Masterchef Türkiye'ye başvurarak şansını denemeye karar verdi.

Masterchef Türkiye'nin 2024 sezonunun ilk turunda, avokado püresi ile tatlı-acı soslu çıtır karides yaparak jüri karşısına çıkan Beyza, Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya'dan tam not aldı. Üç jüri üyesinden de "evet" oyu alan Beyza, 2. turda da başarılı performans sergileyerek 3'lü düelloda galip geldi.

Son turda da kendi grubundan birinci çıkarak ana kadroya dahil olmayı başaran Beyza, Masterchef Türkiye'deki 16. yarışmacı oldu. Başörtüsü nedeniyle Fransa'da yaşadığı hayal kırıklığının ardından Türkiye'de büyük bir başarıya imza atan Beyza, hem yeteneği hem de azmiyle izleyicilerin ve jürinin takdirini kazandı. Şimdi, Masterchef Türkiye'de neler başaracağı büyük bir merakla bekleniyor.

Muhabir: Esengül İşleroğlu