Masterchef Türkiye 2024 yarışmasının ana kadrosuna giren Ayşe Ekiz, kısa sürede izleyicilerin ve jüri üyelerinin dikkatini çekmeyi başardı. Peki, Masterchaf Ayşe Ekiz kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, mesleği ne?  İşte tarım ve hayvancılıkla başlayan, mutfak sanatlarına uzanan bu ilginç yaşam hikayesinin detayları...

Masterchaf Ayşe Ekiz kimdir?

1998 yılında Afyonkarahisar'da doğan Ayşe Ekiz, çocukluk yıllarını burada geçirdi. Aslen Afyonkarahisarlı olan Ayşe, eğitimine de burada devam etti. Ayşe Ekiz’in asıl mesleği tarım ve hayvancılık. Babasıyla birlikte 500 koyunun bakımını üstlenen Ayşe, yazları yaylada, kışları ise köyünde yaşamaktadır.

Mutfakla Tanışması

Ayşe’nin mutfağa olan merakı, annesinin çiftçi olmasından kaynaklanan bir zorunlulukla başladı. Küçük yaşlardan itibaren mutfağa giren Ayşe, ailenin yemeklerini hazırlamaya başladı ve zamanla mutfak sanatlarına büyük bir ilgi duymaya başladı. Yüz yüze aşçılık eğitimi alma imkanı olmadığından, online kurslarla kendisini geliştirdi. Ayrıca, ünlü şef Mehmet Yalçınkaya'nın kitaplarını okuyarak bilgi birikimini artırdı.

Masterchef'e Katılımı

Masterchef Ayşe, doğal yetiştirdiği ürünlerle yemek yapıp satabileceği bir işletme açmayı hedeflerken, bu hayalini gerçekleştirmek için Masterchef 2024’e katılmaya karar verdi. Yarışmaya, hayvanları ile çektiği başvuru videosu ile katılan Ayşe, büyük bir ilgi topladı. İlk turda demi glace sos ile hazırladığı kuzu pirzola ile jüri üyelerinin gönlünü fethetti. Sobada yemek yapmaya alışkın olduğu için ocakta zorlandığını ifade eden Ayşe, jüri üyeleri Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya’dan olumlu oylar alarak bir üst tura yükseldi.

Başarılarla Dolu Yolculuk

Üçlü düellodan başarıyla çıkan Ayşe Ekiz, son aşamada ana kadroya kalmak için mücadele verdi. Rakiplerinden daha iyi bir tabak hazırlayarak ana kadrodaki 9. yarışmacı olmayı başardı. Ayşe Ekiz’in bu başarısı, hem ailesini hem de izleyicileri gururlandırdı.

Gelecek Hedefleri

Masterchef Ayşe Ekiz, yarışmadaki başarısıyla dikkat çekerken, gelecekte de doğal yetiştirdiği ürünlerle yemek yapıp satabileceği bir işletme açmayı hedefliyor. Kendisini daha da geliştirmek ve gastronomi dünyasında sağlam bir yer edinmek isteyen Ayşe Ekiz, bu yolda emin adımlarla ilerliyor.

Cin ararken ölü adam bulan Youtuber Alpican Yılmaz kimdir, olay ne? Cin ararken ölü adam bulan Youtuber Alpican Yılmaz kimdir, olay ne?

Özel Hayatı

Ayşe Ekiz, şu an bekardır ve hayatını tarım, hayvancılık ve mutfak sanatlarına adamış durumda. Masterchef Türkiye 2024 yarışmasındaki performansıyla izleyicilerin sevgisini kazanan Ayşe Ekiz’in, yarışmanın ilerleyen bölümlerinde de başarılarına başarı katması bekleniyor.

Masterchef Ayşe Ekiz’in hayat hikayesi, zor şartlar altında dahi büyük başarılar elde edilebileceğini gösteren ilham verici bir örnek olarak dikkat çekiyor. Yarışmada ve sonrasındaki hayatında Ayşe’ye başarılar diliyoruz.

Muhabir: Esengül İşleroğlu