Tokat’ta trafik kültürünü geliştirmek için önemli eğitim! Tokat’ta trafik kültürünü geliştirmek için önemli eğitim!

Koroplast Temizlik Ambalaj Ürünleri San. ve Dış Tic. A.Ş., 1981 yılında Korozo Ambalaj tarafından kurulan bir Türk şirketidir. Şirketin genel merkezi Türkiye'de bulunmaktadır.

Koroplast, temizlik ve ambalaj ürünleri sektöründe faaliyet göstermektedir ve ürün yelpazesi çöp torbası, streç film, alüminyum folyo, kilitli poşet, fırın torbası, pişirme kağıdı, mikrodalga pişirme torbası, buz torbası ve dondurulmuş gıda torbası gibi çeşitli ürünleri içermektedir.

Şirket, Avrupa'nın ilk 10 ambalaj üreticisi arasına girmeyi başarmıştır ve 1.760 çalışanı bulunmaktadır. Ayrıca Koroplast, sosyal sorumluluk projelerine de önem vermekte ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'na (KEDV) bağışlar yapmaktadır.

Koroplast kimin, sahibi kim?

Eli ve Rafael Duvenyaz kardeşler 1973 yılında, Topkapı’da kurulu olan bir düğme fabrikasını satın aldı. Aile, Korozo ismini koruyarak ham madde işinin yanı sıra ambalaj üretimine başladı. Korozo Ambalaj’ın  ilk yıllarında 9 kişilik ekip ayda  40 ton üretim gerçekleştirdi ve kademeli bir şekilde büyüdü. Sefaköy fabrikasının 1976 yılında devreye girmesiyle atılımları hızlandı. 1981 yılında Koroplast markası ile Türkiye’nin ilk çöp torbası ve buzdolabı poşeti üretildi. Yine bu yıllarda flexible ambalaj yatırımlarına da hız verildi. Yenilikçiliği, kaliteyi ve  müşteri memnuniyetini her zaman öncelikleri olarak gören Duvenyaz Kardeşler, bu yaklaşımlarını gerçekleştirdikleri her yatırımda ve attıkları her adımda koruyarak Korozo’nun bugünlere gelmesini sağladılar. 

Koroplast Genel Müdürü ise Bekir Türkoğlu'dur.

Muhabir: Nuray Uluözlü