Sivas'ta 4.7'lik deprem! Tokat da sallandı! Sivas'ta 4.7'lik deprem! Tokat da sallandı!

Cumhurbaşkanlığı, 2025 yılı için bütçesini geçen yıla göre %38 artırarak 16 milyar TL’nin üzerine çıkardı. Bu artışın en dikkat çekici noktalarından biri, Cumhurbaşkanlığı’na alınacak 20 yeni araç için ayrılan 17 milyon TL’lik ödenek oldu. 5’i makam aracı olmak üzere alınacak araçlar arasında binek otomobiller ve arazi araçları da bulunuyor.

En Büyük Pay Mal ve Hizmet Alımlarına

2025 yılı bütçesinde en büyük pay, 9 milyar 857 milyon TL ile mal ve hizmet alımlarına ayrıldı. Bu giderler, Cumhurbaşkanlığı’nın çeşitli malzeme, hizmet ve faaliyetler için yaptığı harcamaları kapsıyor. Ayrıca, personel giderleri 2 milyar 784 milyon TL olarak belirlendi. Personel giderlerinin yanı sıra, 2 milyar 370 milyon TL cari transferler ve 1 milyar 753 milyon TL sermaye giderleri için ayrıldı.

Yeni Araç Alımları Dikkat Çekiyor

Cumhurbaşkanlığı’na alınacak 20 yeni araç için ayrılan bütçe, özellikle makam araçları için yapılan harcamalarla dikkat çekiyor. 5 yeni makam aracına toplamda 7 milyon 510 bin TL’lik ödenek ayrılırken, her biri için belirlenen vergi hariç rakam 1 milyon 502 bin TL oldu. Geri kalan 15 araç ise binek otomobil ve arazi aracı kategorisinde yer alacak.

Tasarruf Tedbirleri Kapsamında Kısıtlama

Kamudaki taşıt alımlarına getirilen üç yıllık kısıtlama Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında devam ederken, Cumhurbaşkanlığı’na yapılacak bu alımlar Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yetkisi altında olacak. Bu da ilgili araç alımlarında esneklik sağlanabileceği anlamına geliyor.

Kaynak: Karar