Pehlivanlar Tokat’ta kapıştı Pehlivanlar Tokat’ta kapıştı

Haber-Foto: Mustafa Işık
Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, yaz tatiline giren öğrencilere ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Kır, Türk Modeli eğitim felsefesi üzerinden yaptığı açıklamalarda, çocukların zihinsel, bedensel ve duygusal gelişimlerinin bütüncül bir şekilde desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Eğitimcilerin çocukların akademik bilgisini geliştirme konusunda büyük çaba harcadığını belirten Kır, "Zihinsel çaba akademik bilgiyi içeriyor. Bu akademik bilgiye ulaşmak ve ulaşılan bilgiyi yorumlamak üst düzey düşünce becerisi gerektiriyor. Ancak bunu başarabilmek için duygusal ve bedensel gelişimin de mutlaka olması gerekiyor. Eğer bunları eksik bırakırsak zihinsel gelişim istenilen seviyeye ulaşamaz. Hepsini birlikte yürütmemiz gerekiyor. Çocuğun kişiliğinin, kimliğinin oluşması için sadece zihinsel bilgi yüklemek yeterli değil. Biz duygusal olarak da sevgi, merhamet, hoşgörü gibi temel manevi değerlerimiz üzerinde çocuğumuzu eğitmek zorundayız." dedi.Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır (0)

Bu çağda dijitalleşmenin hızla yayıldığını hatırlatan Kır, çocukların milli ve manevi değerlere dayandırılmasının önemine dikkat çekti: "Eğer çocuklarımızı temel milli ve manevi değerlerimize dayandırmazsak, kendi kimliğimizi ve milletimizi oluşturan değerlerimiz konusunda sıkıntı yaşayacağımızı biliyoruz. Bu çerçevede toplumumuzun bu topraklarda bin yıldır oluşturduğu değerlere çocuklarımızı tanıştırmak, onlara dayanarak eğitimlerini yapma çabası içerisindeyiz." diye konuştu.

Kır, beden eğitiminin de zihinsel gelişimle uyumlu olması gerektiğini belirterek, "Bedensel gelişim, zihinsel gelişim ile uyumlu olmalıdır, çünkü duygusal gelişimle beraber eksik kalan birisi, diğerlerini ihmal eder." ifadesini kullandı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılının tamamlandığını ve öğrencilerin karnelerini aldığını hatırlatan Kır, yaz tatilinin boş zaman geçirmek anlamına gelmediğini söyledi. Yaz döneminin sanatsal faaliyetler ve beden eğitimi ile çocukların yeni beceriler edinmesi için güzel bir fırsat olduğunu belirten Kır, velilere çocuklarını Milli Eğitim çerçevesinde düzenlenen yaz kurslarına veya diğer kamu kurumları ve STK'ların faaliyetlerine yönlendirmelerini önerdi.

Kır, "Çocuklarımız gelecek eğitim-öğretim yılına hazır hale gelebilirler. Çocuklarımıza bu dönemi iyi geçirmelerini tavsiye ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Mustafa Işık