CHP'nin Çankaya Belediyesi adayı olarak ön plana çıkan Hüseyin Can Güner'in hayat hikayesi, yaşadığı zorluklar ve siyasi mücadelesiyle dikkat çekiyor. Peki, Hüseyin Can Güner kimdir, kaç yaşındadır? CHP Çankaya adayı Hüseyin Can Güner aslen nereli, ne işlerde çalıştı? İşte detaylar...

Hüseyin Can Güner kimdir?

Hüseyin Can Güner, Ankara'da 1993 yılında doğan bir isimdir. Eğitim hayatını Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayarak 2015 yılında mezun olmuştur.

Politik yaşamına Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılarak başlamıştır ve çeşitli kademelerde aktif rol almıştır. Ankara İl Gençlik Kolları Üniversite Komisyonu'nda, Sosyal Demokrat Öğrenciler örgütlenmesinde ve Çankaya İlçe Gençlik Kolu'nda görevler üstlenmiştir.

Etimesgut Gençlik Kolu Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuş, aynı zamanda Genel Merkez Yerel Yönetimler Komisyonu'nda da görev yapmıştır.

Partisi adına 2018-2020 yılları arasında Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Çankaya İlçe Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca 2020-2023 yılları arasında CHP'yi temsilen İlçe Seçim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.

Siyasi kariyerinin yanı sıra, 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölgeden Milletvekili adayı olmuştur. Ayrıca, İkinci Yüzyıl Dergisi'nde Yayın Kurulu Üyeliği ve Türkiye Tenis Federasyonu'nda Disiplin Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Güner aynı zamanda Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği üyesidir.