Tokat’ın Erbaa ilçesinde yapımı devam eden ve yaklaşık 6 bin kişilik kapasiteye sahip yeni stadyumun, 1 Eylül’deki Merkür Jet Erbaaspor-Bucaspor maçına yetiştirilmesi için yoğun bir çalışma sürdürülüyor. 2017 yılında inşaatına başlanan stadyumun büyük bir kısmı tamamlanmış durumda. Modern yapısı ve sosyal donatılarıyla dikkat çeken stadyum, Erbaa’nın spor altyapısına önemli bir katkı sağlayacak.Erbaa'nın Yeni Stadyumu Sezon Öncesinde Tamamlanacak (5)Erbaa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Rayif Ünal, Tokat Hürsöz’e yaptığı açıklamada, stadyumun 1 Eylül’deki sezonun ilk maçına yetiştirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Ünal, “Sezona yetiştirmeye çalışıyoruz, yeni stadyumumuzu. İnşaat fiziki olarak hemen hemen tamamlandı. Ufak tefek eksiklerimiz var. Bunları da inşallah 1 Eylül’deki Bucaspor maçına yetiştirmeye çalışıyoruz.” dedi.Erbaa Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü Rayif ÜnalStadyumda bazı eksikliklerin bulunduğunu ifade eden Ünal, “Mobilya, soyunma odası dolaplarının yapımı, kamera sistemi gibi eksiklerimiz var. Ancak bunlar maç oynanmasına engel değil. Federasyona bir yazı yazdık, federasyonun denetlenmesiyle ilgili talebimiz oldu. Onlar da inşallah en kısa sürede gelirler ve gerekli düzenlemeleri yaparlar. Maç oynanabilir.” şeklinde konuştu.

Erbaalılar ve Tokat yerelinde stadyum büyük bir heyecanla beklendiğini hatırlatan Ünal, “Yeni Erbaa İlçe Stadyumu’nun, Erbaaspor’a ve amatör sporlara heyecan getireceğini, güzellik katacağını ve yeni başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Çünkü tesisler çok önemli. Bu durum futboldan voleybola, basketbola ve diğer branşlara kadar geçerli.” dedi. Ayrıca, 2025 sezonunda, her branş spor maçlarının ikinci ligde bu statta oynanması için çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.
Eski stadyumla ilgili projelerinin olduğunu belirten Ünal, “Eski stadyumla ilgili bir projemiz var. Orayı sosyal yaşam alanı ve spor alanı olarak düzenlemeyi planlıyoruz. Erbaa halkının herkesin kullanabileceği güzel bir mekan olacak.” dedi.Erbaa'nın Yeni Stadyumu Sezon Öncesinde Tamamlanacak (6)Yaz okulları hakkında da bilgi veren Ünal, “Yaz okullarımız gerçekten dolu dolu geçiyor. Yaklaşık 16 branşta yaz okulu açtık ve şu an 3.500 öğrencimize hitap ediyoruz. Velilerimiz ve çocuklarımız memnun. Uzman antrenör eşliğinde Erbaa’da yazı dolu dolu geçiriyoruz. Futbol ve yüzme branşlarına büyük ilgi var.” dedi.

Trabzonspor'dan amatör kulüplere malzeme desteği Trabzonspor'dan amatör kulüplere malzeme desteği

Ünal, voleybol takımının Paris Olimpiyatları’nda yarı finale kalmasının da gurur verici olduğunu belirterek, “Sporun gelişmesi için, sadece Tokat ve Erbaa’da değil, memleketimiz genelinde çalışmaya devam ediyoruz. Destek olan başta basın ve spor adamlarına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Erbaa'nın Yeni Stadyumu Sezon Öncesinde Tamamlanacak (7)Erbaa'nın Yeni Stadyumu Sezon Öncesinde Tamamlanacak (3)Erbaa'nın Yeni Stadyumu Sezon Öncesinde Tamamlanacak (4)Erbaa'nın Yeni Stadyumu Sezon Öncesinde Tamamlanacak (1)Erbaa'nın Yeni Stadyumu Sezon Öncesinde Tamamlanacak (2)

Editör: Mustafa Işık