Deniz Uğur kimdir, kaç yaşında, nereli?

Türk televizyon ve tiyatro dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Deniz Uğur, 17 Ekim 1971 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Opera sanatçısı Mete Uğur ile balerin Suna Uğur'un kızı olan oyuncu, köklü bir aile geçmişine sahiptir. Babası tarafından Atatürk'ün sınıf arkadaşı dedesi Yümnü Uğur ve babaannesi Saliha Hanım aracılığıyla Türkiye'nin ilk Dünya Güzeli Keriman Halis Ece'nin soyundan gelmektedir.

Deniz Uğur'un kariyeri ve okul hayatı

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın Bale ve Tiyatro bölümlerinden mezun olan Uğur, kariyerine Kenter Tiyatrosu'nda "Görünmeyen Dostlar" adlı oyunla adım attı. Profesyonel tiyatro hayatına başlamasının ardından, 1996'da Nevra Serezli ve Cihan Ünal ile başrolü paylaştığı "Çetin Ceviz" adlı Fransız komedisinde dikkat çekti.

Deniz Uğur, sinema ve tiyatroya uzun bir ara verdikten sonra 2014 yılında Engin Alkan ile başrolü paylaştığı "Huysuz" müzikaliyle dönüş yaptı ve Afife Tiyatro Ödülleri'nde aday gösterildi. 2015'te "Guguk Kuşu" oyununda Yıldız Kenter ve Haldun Dormen gibi usta isimlerle bir araya gelerek büyük takdir topladı.

Deniz Uğur dizileri

Televizyon dünyasında da başarılı projelere imza atan Deniz Uğur, 2001 yılında "Benimle Evlenir Misin" adlı dizinin senaristliğini ve başrolünü üstlendi. "Adını Feriha Koydum," "Paramparça Aşklar," "Kırgın Çiçekler," ve "Zalim İstanbul" gibi sevilen dizilerde önemli rollerde yer aldı.

Deniz Uğur filmleri

Sinema kariyerine de damga vuran Uğur, "Bu Son Olsun," "Gulyabani," ve "Detay" gibi projelerde kendine özgü performansıyla izleyiciyi etkiledi.

Deniz Uğur kaç kez evlendi, eşi kim, kaç çocuğu var?

Deniz Uğur 3 kez evlilik yaptı. Deniz Uğur ilk evliliğini Şirzat Bilallar ile 1992 yılında yaptı. Deniz Uğur ilk eşi ile olan evliliğini 3 yıl sürdürdü. 1995 yılında Deniz Uğur ilk kocasından boşandı. Deniz Uğur'un ilk evliliğinden çocuğu yoktur. 

Deniz Uğur ilk eşinden boşandıktan sonra ikinci eşi İsmail Hakkı Sunat ile 1996 yılında evlendi. Deniz Uğur'un bu evliliğinden 1998 yılında dünyaya gelen otizm engelli Engin Deniz Sunat adında bir oğlu var. Deniz Uğur'un ikinci eşi İsmail Hakkı Sunat da onun gibi bir tiyatro oyuncusuydu. Deniz Uğur, 1996 yılından evlendiği İsmail Hakkı Sunat'ı 14 Temmuz 2004 tarihinde kaybetti.

Uğur, Bir Deli Sevda projesinde kocası rolünde oynayan Erdinç Gülener ile 2021 yılında evlendi. Uğur ve Gülener çiftinin henüz çocuğu olmadı.