Yalçın, "Eleştirilerden Ders Alacağız Ama Teşkilatımıza Zarar Verilmesine İzin Vermeyiz" Yalçın, "Eleştirilerden Ders Alacağız Ama Teşkilatımıza Zarar Verilmesine İzin Vermeyiz"

Şeker pancarının Tokat ekonomisi için hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Kurtgöz, fiyatların belirlenmemesinin çiftçilerin planlama yapmasını zorlaştırdığını ifade etti.  Kurtgöz, yetkililere seslenerek, şeker pancarı alım fiyatlarının bir an önce açıklanmasını ve gerekli düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesini talep etti. Fiyat belirsizliğinin çiftçilerin finansal yönetimlerini olumsuz etkilediğini belirten Kurtgöz, “Şeker pancarı bölge ekonomisi için kritik bir öneme sahip. Alım fiyatlarının belirlenmemiş olması çiftçilerin planlama ve finansal yönetimlerini zorlaştırıyor ve ekonomik belirsizliklere yol açıyor’’ dedi. Kurtgöz, çiftçilerin emeklerinin karşılığını alabilmesi ve sürdürülebilir bir tarım politikası oluşturulabilmesi için alım fiyatlarının belirlenmesinin acil bir ihtiyaç haline geldiğini vurguladı.

Tarım sektörünün ve çiftçilerin refahının Cumhuriyet Halk Partisi için öncelikli bir konu olduğunu belirten Kurtgöz, bu sorunlara duyarlılıkla yaklaşılması gerektiğini ifade etti. 
 

Editör: Elvan Mert