Almus'ta Gaziler Günü kutlandı Almus'ta Gaziler Günü kutlandı

Haber: Mustafa Işık
CHP Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, son zamanlarda Tokat'ta artan "Tek Yol Şeriat" yazılarına dikkat çekti. Ayan, bu tür yazıların toplum huzurunu bozduğunu ve insanları ayrıştırdığını vurguladı.Whatsapp Image 2024 07 13 At 16.07.10Başkan Ayan yaptığı açıklamada, "İlimizde yine bölücü, toplum huzurunu bozucu, insanları ayrıştırıcı kişiler devreye girdi. Geçen ay şehrimizin en işlek yerlerinden Kapalı Pazar Yerinde görev alan bu şer odakları, şimdi de Şoförler Cemiyeti karşısında niyetlerine devam ediyorlar" dedi.

"Bu Ülkeyi Birlikte İnşa Ettik"
Ayan, Türkiye'nin farklı etnik ve dini grupların birlikte mücadelesiyle kurulduğunu hatırlatarak, "Çanakkale Savaşı'nı, Kurtuluş Savaşı'nı Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Alevi, Sünni... hep beraber verdik. Ülkemizi birlikte inşa ettik. 85 milyon birdir, beraberdir, kardeştir. Bu kardeşliği Atatürk sağlamıştır. Biz de toplum olarak, yapıcı bir dille, ortak bir akılla, olgun yaklaşımlarla bu birlikteliği ve kardeşliği bozmadan devam ettirmek zorundayız. Ayrıştırıcı ve ötekileştirici girişimlere fırsat vermememiz gerekir." ifadelerini kullandı.Aytekin Ayan"Şeriata 19 Mayıs'ta Veda Ettik"
Ayan, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da başlattığı milli mücadele ruhuyla, hilafetin kaldırılması ve Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle şeriatın ülkenin gündeminden kalktığını belirtti. "Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da başlattığı kuvayi milliye ruhuyla, Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas kongrelerinde hilafetin kaldırılmasıyla ilgili görüşlerini, ülkenin bir anayasası ve bu anayasanın uygulayıcısı bir meclise gerek duyulduğunu anlatarak 23 Nisan 1920'de TBMM kurulması, 1921'de ilk anayasanın kabul edilmesi ve 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanı ile yöneticilerini kendisinin seçtiği Cumhuriyet rejiminin kabulü ile şeriat ülkenin gündeminden kalkmıştır." dedi.

Whatsapp Image 2024 07 13 At 18.15.40Whatsapp Image 2024 07 13 At 18.09.25"Bunun Acısını 15 Temmuz'da Çektik"
Ayan, şeriat isteyen cemaatlerin toplumun bölünmesine neden olduğunu ve bu girişimlerin ülkenin temellerine ihanet olduğunu söyledi. "Aradan geçen bu süreçte hala şeriatın gelmesi için cemaatler kuran, bunlara destek olup toplumun bölünmesine neden olan, insanların yüzyıllar öncesi geleneklere sadık kalmasını isteyen, giyinmesiyle, yaşam tarzıyla ayrıştıran bu insanlara destek verenler bu ülkenin temellerine ihanet etmektedirler. En yakın örnek, yurt dışından gelsin diye yalvarılan, kendisi için methiye yazanlar bugün pişmanlıklarını dile getirirken ortaya çıkan tahribatı hep birlikte çekmekteyiz. 15 Temmuz'u yaşayan toplum bu tür girişimlere izin vermeyecektir." dedi.Whatsapp Image 2024 07 13 At 18.15.21

"Cumhuriyetin Kuralları İşlemelidir"
Başkan Ayan, savcılar ve güvenlik güçlerinin bu tür olaylara acilen müdahale etmesi gerektiğini belirterek, "Savcılarımızın ve birçok başarılı olaya imza atmış güvenlik güçlerimizin acilen bu olayı çözmeleri, aksi takdirde kendini bilmez bu kişilerin cesaretlenerek yeniledikleri bu girişimler farklı ve daha büyük eylemlere neden olmadan, toplumun huzurunu bozan Cumhuriyet'e ve Atatürk'e karşı yapılan bu girişimlere müdahale edilmelidir. İlgili kişilerin yakalanıp cezalandırılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa Işık