MHP Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin'in, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kıyafetine yönelik açıklamaları tartışma yarattı. Peki, Birol Şahin kimdir, kaç yaşında, nereli? Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin hangi parti, mesleği ne? Birol Şahin neden gündemde? İşte detaylar...

Birol Şahin kimdir?

Birol Şahin, 1960 yılında Düzce'de doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Kaynaşlı'da tamamladıktan sonra Düzce Ticaret Lisesi Muhasebe Bölümü'nden mezun oldu. Askerlik hizmetini Adana 6.Kolordu Komutanlığı'nda Özel Tim Komutanı koruması olarak gerçekleştirdi ve bu görevi sırasında üstün başarı belgesi aldı. Aynı zamanda Milli Gençlik Vakıflarında aktif görev aldı, futbol, Karate ve Kung-fu gibi sporlarla ilgilendi. Kaynaşlıspor'da As Başkanlık görevinde bulundu.

Siyasi kariyerine 1991-1998 yılları arasında Refah Partisi Kaynaşlı Belde Başkanlığı ile başlayan Birol Şahin, 1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi Bolu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ak Parti Siyaset Akademileri'nde eğitim aldı ve Arapça dil eğitimi tamamladı. 2001-2011 yılları arasında Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanlığı yaptı. İlçe Başkanlığı döneminde birçok hizmetin gerçekleştirilmesinde etkin rol oynadı ve Düzce'nin çeşitli sorunlarının çözümüne katkı sağladı.

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin hangi parti?

31 Mart yerel seçimlerinde MHP'den belediye başkanı seçilen Birol Şahin, evli ve dört çocuk babasıdır.

Birol Şahin neden gündemde?

MHP Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kıyafetine ilişkin yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Şahin, "Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil" ifadeleriyle tepki çekti. Bu açıklamalarının ardından bazı kesimlerin sosyal medyada Şahin'e yönelik linç kampanyası başlattığı belirtildi.