Miss Turkey 2024 güzeli seçilen ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yeni mezun olan İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı'nın 118. dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında Bingöl’ün Yayladere ilçesine atanmıştı. 2 bin 304 nüfuslu ilçedeki Toplum Sağlığı Merkezi’nde göreve başlaması beklenen Bilgen, 15 gün içinde başvuru yapmayarak zorunlu görevine gitmedi. Resmi prosedür gereği, Bilgen’in göreve başlaması için İl Sağlık Müdürlüğü'ne iki ay içinde mazeret dilekçesi vermesi gerektiği, aksi takdirde bir sonraki kura dönemine katılacağı bildirildi.

Amerika'daki Kongreye Katıldı

Göreve başlaması beklenen Bilgen'in, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) olduğu ortaya çıktı. İdil Bilgen, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, Amerikan Radyasyon Onkolojisi Derneği’nin (ASTRO) Washington D.C.’de düzenlediği "ASTRO 2024" toplantısına katıldığını duyurdu. “Bu önemli etkinliğe katılmaktan onur duyuyorum” diyen Bilgen, toplantıda uzmanlarla bir araya geldiğini ve onkoloji alanında yenilikleri yakından takip ettiğini belirtti.

Zorunlu Görev Süreci Devam Ediyor

Bilgen’in Bingöl'deki zorunlu görevine ilişkin sürecin devam ettiği, eğer mazeret dilekçesi vermezse bir sonraki kura dönemine kadar beklemesi gerektiği öğrenildi. Yayladere’deki görevi yerine getirmeyen Bilgen’in yurtdışındaki kariyer planlaması ise dikkat çekti.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarından 39 ilde basın açıklaması Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarından 39 ilde basın açıklaması

Muhabir: Nuray Uluözlü