1 Ekim’de TV’lerde yayında olan dizilerde nefesler tutuldu, dizi severleri ekran başında olacak. Bu akşam yeni bölümleriyle yayında olacak olan Mehmed: Fetihler Sultanı, Bahar ve Bir Gece Masalı dizilerinde yeni bölümde neler yaşanacak. Seyircileri neler bekliyor? İşte, Salı’nın Dizi Özetleri…

SALI'NIN DİZİ ÖZETLERİ

Mehmed: Fetihler Sultanı 17.Bölüm Özeti
Mehmed, Amiral Rizzo'nun ihanetinin ve Hayrettin'in ölümünün ardından derin bir intikam planı kurar. Ona göre, Rizzo’nun kaçıp sığınabileceği tek yer Pontus Rum İmparatorluğu’dur. Pontus ya Rizzo’yu Osmanlı’ya teslim edecek ya da Osmanlı’nın öfkesini üzerine çekecektir. Rizzo, yalnızca Mehmed'in değil, yeğeninin ölümüne sebep olduğu için Çandarlı'nın da hedefindedir. Mehmed, Rizzo'ya bu ihanetin bedelini ödetecek mi? Kendi elleriyle yeğenini öldürmek zorunda kalan Çandarlı, Rizzo’dan intikamını alabilecek mi?

Bu sırada, Bizans'ta büyük kuşatma yaklaşırken dengeler yeniden kurulmaktadır. İmparator Konstantinos’un davetiyle şehre gelen Notaras, ayağının tozuyla Osmanlı’yı köşeye sıkıştıracak hain planlarını devreye sokmuştur. Bunlardan biri Sırbistan Krallığı, diğeri ise Karaman Beyliği ile kurulacak tehlikeli ittifaklardır. Notaras, bu karanlık ittifak planlarında başarılı olabilecek mi? Sırbistan Osmanlı’ya ihanet mi edecek? Bu gelişmeler, Osmanlı'nın kuşatma stratejilerini nasıl etkileyecek?

Harem'de ise Notaras’ın kurmaya çalıştığı ittifakın yankıları hissedilmektedir. Bizans’ın Sırbistan ile yapmayı planladığı ittifak, Mara Hatun’u; Karaman Beyliği ile yapılacak ittifak ise Gülşah Hatun’u zor durumda bırakır. Mehmed'e olan sadakatlerini sorgulayan bu iki kadın, bu sadakat sınavını geçebilecek mi? Harem'deki bu gerilim bir çatırdama yaratacak mı?

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarından 39 ilde basın açıklaması Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarından 39 ilde basın açıklaması

Osmanlı'nın içindeki güç savaşları ve dış tehditler birbirine karışırken, Mehmed hem içerideki hem dışarıdaki hainlerle nasıl başa çıkacak?

Bahar 18.Bölüm Özeti 
Timur, Bahar ve Evren arasında yaşanan büyülü anlara tanık olunca, kendini öfkeyle çıkmaza sürükler. Bahar ise Seren’in hamilelik haberini saklamaya çalışırken, bir yandan da Evren'le olan ilişkisini devam ettirme çabasındadır. Timur ve Süreyya, beklenmedik bir şekilde aynı tarafta olduklarını fark ederler ve kader onları keyifli bir biçimde buluşturur.

Bu arada hastanede, hangi asistanın İngiltere’ye gideceği büyük bir merak konusu haline gelmiştir. Bursun beklenmedik bir isme çıkmasıyla yapılan kutlama, yeni sürprizler ve karmaşık durumlarla dolu bir süreci beraberinde getirir.

Bir Gece Masalı 5.Bölüm Özeti 
Mahir, Yılmazlar'ın gerçek yüzünü ortaya çıkarınca annesi ve Canfeza'yı alarak köşkten ayrılmaya karar verir. Dostu Salih'in yardımıyla sığındıkları yeni evlerinde, Mahir ve Canfeza arasında uzun süredir gizli kalan duygular ilk kez açıkça ifade edilir. Artık aralarındaki aşk kelimelere dökülmüştür. Birlikte belki de en mutlu günlerini yaşarlarken, Yılmaz Ailesi, Haraoğulları tarafından köşeye sıkıştırılır. Bu esnada, Kürşat'ın aniden geri dönmesi Canfeza'nın kafasını karıştırır ve duygularını alt üst eder. Süreyya'nın yaptığı büyük hata ise hem Canfeza'yı hem de Süreyya'yı ciddi bir tehlikenin eşiğine getirir.

Editör: Mustafa Işık