Geçtiğimiz aylarda Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından TS ISO/IEC 25051 belgesi ile kalitesi tescillenen BİK Analitik, şimdi de uluslararası bağımsız denetim firması tarafından gerçekleştirilen kontrollerden geçerek ISAE 3000 Güvence Denetimi'nden başarıyla geçti.

Uluslararası Standartlarda Güvence

Resmî ilan ve reklam yayımıyla ilgili internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerinin şeffaf bir şekilde ölçümlenmesini sağlayan BİK Analitik, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan marka tescil belgesi aldıktan sonra, TSE’ye yaptığı başvuru ile uluslararası yazılım kalite standartlarını karşıladığını da belgelemişti. Son olarak, bağımsız denetim firması tarafından yapılan denetimler sonucunda ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu’na layık görüldü. Bu rapor, sistemin internet haber sitelerinin ziyaretçi trafik ölçüm süreçlerini doğru bir şekilde yansıttığını ve işletme süreçlerinin etkin bir şekilde yürütüldüğünü ortaya koydu.

Türk Basını İçin Önemli Bir Adım

BİK Analitik’in bu önemli başarılarını değerlendiren Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, sistemin uluslararası standartları içeren denetimlerden başarıyla geçmesinin gurur verici olduğunu belirtti. Erkılınç, "Türk basınını geleceğe taşıyan adımları birer birer atıyoruz. İnternet medyasının ilan ve reklam desteği kadar, kamu kaynaklarının adil ve tarafsız bir şekilde dağıtımı da büyük önem taşıyor. BİK Analitik, bu süreçte en büyük güvencelerimizden biri olacak" dedi.

Tehdit büyüyor: Delik deşik oldu! Tehdit büyüyor: Delik deşik oldu!

Erkılınç ayrıca, bağımsız denetim kuruluşlarınca denetlenen BİK Analitik’in uluslararası standartlara uygun ve güvenilir bir sistem olduğunu kanıtladığını ifade etti. Bu başarı, Türk basınının dijitalleşme sürecinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Bülten