Haber: Mustafa Işık

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Cumhuriyetin 101. kuruluş yıl dönümünü kutlayan bir mesaj yayınladı. Beyazıt, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle, gazileri ise şükranla andığını belirtti. Cumhuriyetin Türk milletinin şahlanış ve yeniden doğuş simgesi olduğuna vurgu yapan Beyazıt, "Bu aziz toprakların müdafaası için asırlardır istiklal ve istikbalinden vazgeçmeyen milletimizin şahlanışının sembolüdür." dedi.

Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile Geleceğe Adım Atmak
Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken Türkiye'nin her alanda güçlenmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Beyazıt, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla ülkemizi her alanda güçlendirmek en büyük sorumluluğumuzdur." dedi. Türkiye'nin köklü devlet geleneği ve Cumhuriyet tecrübesiyle karşılaştığı her türlü zorluğu aşacak kudrette olduğunu vurgulayan Beyazıt, bu hedef doğrultusunda Tokat ve Türkiye için durmaksızın çalışacaklarını belirtti.Whatsapp Image 2024 10 28 At 12.46.20Millî Teknoloji Hamlesi ile Savunma Sanayisinde Bağımsızlık
Yusuf Beyazıt, Türkiye'nin Millî Teknoloji Hamlesi ile savunma sanayiinde kendi ürünlerini geliştiren, üreten ve ihraç eden bir kapasiteye ulaştığını ifade ederek, “Tam bağımsızlık inancımızla daha fazla üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz." dedi. Bu vizyon doğrultusunda, savunma sanayiindeki adımların Türkiye'nin kendi geleceğini güvence altına almak için önemli olduğuna vurgu yaptı.

Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet Anlayışıyla Birlik Vurgusu
Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkesi doğrultusunda hareket edeceklerini söyleyen Beyazıt, "Bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız ve Cumhuriyetimizi daha güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacağız." dedi. Beyazıt, bu birlik anlayışının Cumhuriyetin daha sağlam adımlarla geleceğe ilerlemesi için elzem olduğunu belirtti.

Uluslararası Platformlarda Haklı Davaları Savunma Sözü
Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, uluslararası arenada mazlumların sesi olmaya devam ettiğini ifade eden Beyazıt, “Filistin’de, Gazze’de yaşanan insanlık dramını lanetliyor ve Filistinli kardeşlerimizin haklı davasını savunmaya devam edeceğimizi belirtiyorum." dedi. Türkiye'nin Filistin ve diğer mazlum coğrafyalarda haksızlıkla mücadele edenlerin yanında olacağını vurguladı.

Yeni Anayasa Çalışmaları ile Özgürlükçü Bir Gelecek
Beyazıt, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında toplumun ortak değerlerine vurgu yaparak kutuplaştırıcı değil, birleştirici bir anayasa yapma hedefini paylaştı. "En önemli görevimiz; birey odaklı, sivil ve kuşatıcı bir Anayasa yaparak büyük bir mirası gelecek nesillere bırakmaktır." dedi.

Müzik Dünyasında Şok: Ünlü Şarkıcı Kısmen Sağır Kaldı Müzik Dünyasında Şok: Ünlü Şarkıcı Kısmen Sağır Kaldı

Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt'tan Cumhuriyet Bayramı Tebriği
Beyazıt, Cumhuriyetin 101. yılını kutlarken sağlık, huzur ve esenlik dileklerinde bulunarak, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında birlik ve beraberliğimizi daim eylesin." dedi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Tokat ve Türkiye’ye sağlık ve mutluluk getirmesini dileyerek mesajını sonlandırdı.

Editör: Mustafa Işık