Beşiktaş Kulübü, İspanyol futbolcu Victor Ruiz Torre ile yaşanan hukuki anlaşmazlık sonucunda yapılan ödemeyi ve olası transfer yasağının önlenmesini duyurdu. Siyah-beyazlılar, CAS'ta açılan davayı kaybederek Victor Ruiz'e 2 milyon 728 bin euro ödediklerini belirtti.

Açıklamada, Beşiktaş'ın Victor Ruiz ile 7 Ağustos 2019 tarihinde imzalanan sözleşmeyi, oyuncunun 31 Mayıs 2022'de sona ermesine rağmen ödenmeyen 489 bin Euro'luk ücret nedeniyle 15 Temmuz 2020'de tek taraflı olarak feshettiği hatırlatıldı. Spor Tahkim Mahkemesi CAS'ın 20 Aralık 2023 tarihli kararı da açıklamada vurgulandı.

Beşiktaş, Victor Ruiz'e yapılacak ödemeleri detaylandırarak, futbolcunun bakiye alacağı, fesih tazminatı ve yargılama giderleri dahil olmak üzere toplamda 2.728.838 euro ödeyerek uyuşmazlık dosyasını kapattığını ve olası bir transfer yasağının önüne geçtiğini ifade etti.

Süper Lig takımlarının ikinci transfer dönemi harcama limitlerinin de belirlendiği açıklamada, Beşiktaş'ın mali durumunu güçlendirmeye yönelik bu adımın, kulübün gelecekteki transfer faaliyetlerini etkilemeyeceği vurgulandı.

Victor Ruiz kimdir?

Víctor Ruiz Torre, 25 Ocak 1989 doğumlu İspanyol futbolcu olarak bilinir. Profesyonel kariyerine FC Barcelona'nın altyapısında başladıktan sonra, uzun bir futbol geçmişine sahiptir.

1998 yılında Barcelona'nın altyapısına katılan Ruiz, ardından 2002'de FC Cornellà'nın genç takımına transfer oldu ve burada dört yıl geçirdi. 2006'da RCD Espanyol'un altyapısına geçiş yapan futbolcu, burada profesyonel sözleşme imzalayarak A takıma yükseldi. Espanyol'daki performanslarıyla dikkat çeken Víctor Ruiz, İtalyan Serie A ekibi Napoli'ye olan transferiyle yurtdışındaki kariyerine adım attı.

2011'de Napoli'ye transfer olduktan sonra, uyum sorunları yaşayan Ruiz, aynı yıl içinde La Liga ekibi Valencia CF'ye transfer oldu. Valencia'da üç sezon boyunca futbol oynadıktan sonra, Villarreal CF'ye 2014 yılında kiralık olarak transfer oldu ve bir sezon sonra tamamen bonservisiyle Villarreal'e transfer oldu.

Başarılı bir Villarreal kariyerinin ardından, 2019'da Beşiktaş JK'ya transfer olan Víctor Ruiz, bu transfer karşılığında Villarreal'e 2,5 milyon Euro transfer ücreti ödendiği belirtilmektedir. Beşiktaş'ta geçirdiği sezonlardan sonra 2020'de Real Betis'e transfer olan futbolcu, 2023 itibarıyla Espanyol forması altında kariyerine devam etmektedir.

Millî takım kariyerinde İspanya'nın U17, U19, U21 ve U23 takımlarında yer alan Ruiz, ayrıca UEFA ve FIFA üyesi olmayan Katalonya millî futbol takımında da forma giymiştir.