Türkiye'de Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, kamu çalışanları için bayram sonrasındaki 2 günlük sürenin de idari izin olarak kabul edildiğini duyurdu. Ayrıca, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplarına yatırılacağını belirtti.

2023 yılı Ekim ayında emeklilere bir defaya mahsus beşer bin lira ödeme yapıldığını hatırlatan Erdoğan, bu yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenecek ikramiyenin ise %50 artışla 3.000 liraya çıkarıldığını söyledi. Toplamda emeklilere 42 milyar tutarında bir ödeme yapılacağını ifade etti.

Eski SSK Müdürü: EYT Yanlış Karardı, Emeklilik Sistemini Çökertti! Eski SSK Müdürü: EYT Yanlış Karardı, Emeklilik Sistemini Çökertti!

Emeklilerin hesaplarına bayram ikramiyelerinin yatırılmasının yanı sıra, kamu bankalarının emeklilere ödenen promosyon tutarlarını artıracağını da belirtti. Böylece emeklilerin maddi durumlarının daha da iyileştirilmesini sağlayacak adımlar atıldığını vurguladı.

Kurban Bayramı tatilinin perşembe ve cuma günleri ile birleştirilerek 9 güne çıkarılmasıyla, vatandaşların uzun bir tatil imkanı elde ettiğini aktardı. Bu kararın vatandaşların sevdikleriyle daha fazla vakit geçirmelerine olanak sağlayacağı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi