Ekrem İmamoğlu: “Bu Ülkenin Potansiyelini Ortaya Çıkarmak İçin Hep Birlikte Çalışmalıyız” Ekrem İmamoğlu: “Bu Ülkenin Potansiyelini Ortaya Çıkarmak İçin Hep Birlikte Çalışmalıyız”

Haber-Foto: Mustafa Işık (Özel Haber)

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, bayram şekerleri ve çikolataları tezgahlarda yerini alarak müşterilerin beğenisine sunuldu. Kısa bir süreliğine tezgahlarda kalacak olan ve fiyatları her bütçeye göre değişen şeker ve çikolatalar, alıcılarını bekliyor. Rengarenk görüntüleri ile dikkat çeken şeker ve çikolatalara rağmen, bayram öncesi durgunluk yaşanıyor.Bayram Öncesinde Kuruyemişlerde Durgunluk Yaşanıyor (2)Bayram Öncesinde Kuruyemişlerde Durgunluk Yaşanıyor (3)Bayram Öncesinde Kuruyemişlerde Durgunluk Yaşanıyor (4)Taşhan karşısında esnaflık yapan Bayram Ali Kahraman, bu durumu değerlendirerek şunları söyledi: "Bir durgunluk var ama bu her bayramda yaşadığımız bir durum. Biz isteriz ki vatandaş bir hafta önceden alışverişini yapsın ve biz de dinlenelim. Ama böyle bir şey yok. Bugün çarşı hareketlendi ve yarından sonra daha da canlanacak, arife günü ise en yoğun gün olacak. Bu hep eski tecrübelerimize dayanarak böyle." dedi.Bayram Öncesinde Kuruyemişlerde Durgunluk Yaşanıyor (7)Kahraman, artan hammaddeler nedeniyle çikolata fiyatlarında artış olduğunu belirtti. "Şeker, çikolata ve kakao gibi hammaddelerin maliyetlerindeki artışlar nedeniyle çikolatada fiyat artışı oldu. Önceden Ece marka çikolatayı 300-350 liraya satarken şimdi 350-375 lira civarında. Fındığın fiyatı ise 450-500 lira arasında değişiyor. Karışık çeşitlerimiz de var. Leblebiler 100 liradan başlıyor ve 160-170 liraya kadar çıkıyor. Lokum fiyatları ise 80 liradan başlayıp 280 liraya kadar yükseliyor. Seçenekler geniş, vatandaş bütçesine göre alışveriş yapabiliyor. Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı'ndan biraz farklı. Ramazan'da daha fazla ürün satarken, Kurban'da talep biraz daha düşük olur. Vatandaşlar, bayramdan kalan ihtiyaçlarını bu bayramda tamamlayarak giderirler." diye konuştu.Bayram Öncesinde Kuruyemişlerde Durgunluk Yaşanıyor (0)Meydanda esnaflık yapan Saddar Karaca da çarşıdaki durumu değerlendirdi. Karaca, "Şu an biraz durgun. Bayrama yakın tezgahlarımızı açtık, bayram şekerleri satışları başladı. Lokumlarımız, şekerlerimiz uygun fiyata bulunmakta. Vatandaş şimdiden almaya başladı yavaş yavaş. Emeklilerin de promosyonları hesaplarına yatınca alışverişte hareketlilik başladı. Bir de meydana yakınız, köylerden ve kasabalardan gelen halkımız bayram alışverişi yapıyorlar. O yüzden işlerimiz iyi, çok şükür. Çikolatalarımız 140 liradan başlıyor, 200 liraya kadar çıkanlar da var. Şekerlerimiz de var, cam şekerlerimiz. Onlar da 60 liradan 140 liraya kadar değişiyor." ifadesini kullandı.

Bayram Öncesinde Kuruyemişlerde Durgunluk Yaşanıyor (5)Bayram Öncesinde Kuruyemişlerde Durgunluk Yaşanıyor (6)Bayram Öncesinde Kuruyemişlerde Durgunluk Yaşanıyor (8)Bayram Öncesinde Kuruyemişlerde Durgunluk Yaşanıyor (9)Bayram Öncesinde Kuruyemişlerde Durgunluk Yaşanıyor (10)Bayram Öncesinde Kuruyemişlerde Durgunluk Yaşanıyor (11)

Editör: Mustafa Işık